Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
s ČSOB
27. júna 2019, 13:59
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Skutočný príbeh Annabelle: Zavraždila muža, ktorý sa jej posmieval a desila ľudí nočnými morami

Skutočný príbeh Annabelle: Zavraždila muža, ktorý sa jej posmieval a desila ľudí nočnými morami
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Filmová verzia sa od príbehu pravých Warrenovcov líši. Annabelle však mala byť extrémne nebezpečná aj v skutočnosti.

Písal sa rok 1970 a mladá študentka dostala do daru nevinne pôsobiacu bábiku, s ktorou v spoločnej domácnosti nažívali dve ženy a jeden muž. V priebehu približne jedného roka sa však traja mladí ľudia na vlastnej koži presvedčili, že sa v nej nachádza zlovestná démonická bytosť.

Ešte pred príchodom známych démonológov Eda a Lorraine Warrenovcov stihla bábika fyzicky napadnúť snúbenca jednej zo študentiek. V neskoršom období sa mala údajne pokúsiť zavraždiť farára, ktorý pred bábikou ukázal dešpekt, no a z „väzenia“ sklenej vitríny v múzeu Warrenovcov sa neskôr postarala o smrť návštevníka múzea Warrenovcov, ktorý sa jej posmieval.

Toto je príbeh bábiky Annabelle, ktorý populárni démonológovia predniesli svetu. Blížiacu sa tretiu časť Annabelle s podnázvom Comes Home budeš môcť už tento týždeň vidieť aj v našich kinách. Ak miluješ horory a chcel by si ich sledovať zadarmo, stačí ti na to založenie študentského účtu.

Skutočný príbeh Annabelle: Zavraždila muža, ktorý sa jej posmieval a desila ľudí nočnými morami
Zdroj: Warner Bros. Pictures

 

Časť univerza Conjuringu je založená na realite

Ak patríš medzi milovníkov sveta Conjuringu, určite si si vedomý toho, že istá časť filmov univerza od Jamesa Wana je založená na skutočných zážitkoch Eda a Lorraine Warrenovcov. A bábika menom Annabelle patrí medzi ne.

Skutočná bábika pôsobila z estetického hľadiska omnoho menej desivo, ale určite ju nemožno označiť za menej nebezpečnú. Výzor je v tomto ohľade podľa Lorraine absolútne nepodstatný. „Výzor klame. Strašidelnou nie je podoba bábiky, ale to, čo sa do nej dostalo – zlo,“ cituje vyjadrenie Lorraine Warrenovej Mirror.

Pravá Annabelle sa do dnešného dňa nachádza uzavretá v okultistickom múzeu v Monroe, patriacemu Warrenovcom. V ňom je okrem nej uložené naozaj obrovské množstvo predmetov, ktoré sa rôznymi spôsobmi spájajú s démonickými bytosťami či s prekliatím. Okrem Annabelle by si teda v múzeu mohol nájsť napríklad aj údajnú upírsku rakvu.

Pokiaľ máš vo svete Conjuringu mierny chaos,

nasledujúci článok ti zrekapituluje všetko podstatné

Odporúčané
BMW M4: Nové živé fotky, videá a jedna zlá správa! BMW M4: Nové živé fotky, videá a jedna zlá správa! 29. augusta 2013, 10:47

Pravá Annabelle

Skutočný príbeh Annabelle: Zavraždila muža, ktorý sa jej posmieval a desila ľudí nočnými morami
Zdroj: wikimedia.org / Altor

 

Na pergamene bola detským rukopisom napísaná žiadosť o pomoc

V roku 1970 sa nevinne pôsobiaca bábika dostala do rúk študentky menom Donna. Išlo o dar k narodeninám (hovorí sa však aj o dare k Vianociam), ktorý jej kúpila mama. V danom momente samozrejme netušila, že svojho potomka vystavila smrteľnému nebezpečiu. Donna si bábiku zobrala na byt, kde žila so spolubývajúcou Angie.

Spočiatku sa Annabelle začala relatívne nenápadným spôsobom pohybovať po byte. Raz ju Donna položila na postel a keď sa vrátila, Annabelle sedela na stoličke. Tieto podivnosti sa ale dievčatá snažili vysvetliť racionálnym spôsobom. Snúbenec Angie menom Lou bol však toho názoru, že s bábikou nie je niečo v poriadku. Divné udalosti okolo bábiky sa začali stupňovať.

V izbe dievčatá neskôr našli porozhadzované kúsky popísaného pergamenu a nikto nevedel pochopiť, odkiaľ sa vzali. Žiadna zo spolubývajúcich totiž pergamen nevlastnila. Nápisy na papieri však neboli o nič menej desivejšie.

Nachádzať sa na nich údajne mali krátke prosby o pomoc, ako „Pomôž nám Lou“, „Pomôž nám“.  Rukopis bol svedkami opísaný ako detský. Aké dieťa by si z nich ale dokázalo takýmto nepríjemným spôsobom uťahovať? To bol však iba nevinný začiatok.

Vďaka ČSOB FUN účtu môžeš pozerať filmy zdarma

Skutočný príbeh Annabelle: Zavraždila muža, ktorý sa jej posmieval a desila ľudí nočnými morami
Zdroj: ČSOB

Annabelle v múzeu Eda a Lorraine Warrencov ako jeden z najnebezpečnejších artefaktov

Duch zavraždeného dievčatka?

Donna si jedného dňa po príchode z práce všimla, že ruky bábiky Annabelle sú zašpinené od krvi. V tej chvíli sa už pohár s trpezlivosťou naplnil a dievčatá usúdili, že ťažko objasnitelné udalosti spájajúce sa s bábikou prekračujú náš racionálny svet.

Na pomoc si teda privolali médium, ktoré malo prísť počas rituálu na to, že dievčatá bývajú na území, kde v minulosti zomrelo 7-ročné dievčatko menom Annabelle Higgins. A práve ona sa mala dostať do pôvodne obyčajnej bábiky, ktorú Donna získala do daru od svojej matky. 

Dievčatá slovám média uverili, ale napriek tomu sa paradoxne rozhodli, že si bábiku nechajú vo svojom vlastníctve. Každý zdravo rozmýšľajúci človek by sa jej chcel pravdepodobne v momente zbaviť, no spolubývajúcim študentkám bolo ducha malej Annabelle údajne ľúto. A ako sa už iste ľahko dovtípiš, toto ich rozhodnutie nebolo práve najrozumnejšie.

Náhľad do múzea plného nebezpečných predmetov plných zla

Krvavý útok na Loua a príchod démonológov Warrenovcov

Čím dlhšie sa bábika zdržovala v prítomnosti ľudí, tým viac zosilňoval jej vplyv na okolie. Dievčatá mali v byte zažívať desivé nočné mory a sen Loua sa stal natoľko reálnym, že nevedel rozpoznať, či išlo o fikciu alebo skutočnosť. Počas jednej noci sa zobudil a zažil nepríjemnú spánkovú paralýzu.

Nedokázal sa hýbať, ale videl, ako sa k nemu približuje bábika až do momentu, kedy ho začala škrtiť. V iný deň počul z Donninej izby podivné zvuky, a tak sa  vydal zistiť, čo sa v nej deje. Na svojom tele zrazu spozoroval tri vertikálne a štyri horizontálne krvavé rany. V Donninej izbe sa nenachádzal nikto okrem Annabelle, a tak usúdil, že za týmto útokom stojí zlo ukryté v bábike. Do dvoch dní však nebola po škrabancoch na tele ani stopa. 

Donna, Angie a Lou sa nakoniec po približne roku paranormálnych aktivít týkajúcich sa bábiky rozhodli kontaktovať otca Hegana, ktorý ich odkázal na skúsených démonológov Eda a Lorraine Warrenovcov. Pri vyšetrovaní prišli na to, že v bábike Annabelle sa nachádza neľudský démonický duch.

Démon je bytosť, ktorá v živote nebola v ľudskej forme. Je to akési zlo, ktoré niekto privolá. Veľa ľudí chce napríklad privolávať náhodných duchov alebo duchov svojho známeho, ale vy nemôžete vedieť, či nepôjde o nejaké zlo, ktoré sa pred vami iba pretvaruje, aby sa následne vedelo infiltrovať do vášho života,“ povedal pre náš portál člen Slovak Ghost Hunters Matej Cich, keď sme sa ho pýtali na rozdiely medzi duchom človeka, démona a poltergeista.

Odporúčané
Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) 10. mája 2019, 18:30

Warrenovci si Annabelle vzali do svojho múzea, jej útoky však neskončili

Warrenovci po očistení domu zobrali bábiku so sebou. Jazda autom s Annabelle mala byť podľa Eda Warrena nebezpečná, pretože démonický duch v bábike sa pokúšal prevziať kontrolu nad autom. Odvoz Annabelle mimochodom môžeš vidieť aj v upútavke na tretiu časť Annabelle (pozri nižšie). Zdá sa teda, že sa filmári i tentokrát nechali inšpirovať minulosťou Eda a Lorraine Warrenovcov. 

Aj v realite mala Annabelle sedieť na zadnom sedadle auta a jej snahy o narušenie jazdy sa malo Warrenovcom údajne podariť obmedziť tým, že ju obliali svätenou vodou. Či sa podobná scéna odohrá taktiež vo filmovej verzii, to sa dozvieme už tento týždeň, kedy Annabelle Comes Home vstúpi do slovenských kín. Jej premiéra je naplánovaná na 27. júna (červen) 2019.

Pokúsila sa bábika o zavraždenie kňaza?

Po určitom čase začala Annabelle znepríjemňovať život Warrenovcov aj v ich domácnosti. Priamo pred Edom sa démonovi podarilo s bábikou levitovať a v najbližších týždňoch sa pohybovala taktiež po celom dome.

Dom Warrenovcov neskôr navštívil aj kňaz (všimni si, že ho môžeš vidieť taktiež v upútavke) a k Annabelle prehlásil, že je len obyčajnou bábikou, ktorá nemôže nikomu ublížiť. Ed a Lorraine mali o kňaza strach a obávali sa, či týmto démona nenahneval.

Aj preto ho požiadali, aby im po príchode domov zatelefonoval. Cestou mal spomínaný kňaz autonehodu a ledva sa mu podarilo prežiť. Niekto môže danú udalosť pripísať náhode, iný za ňou môže vidieť pomstychtivého démona sídliaceho v bábike Annabelle.

Odporúčané
Pred rituálmi s mŕtvymi sa vyzliekla do naha. Bola poslednou britskou čarodejnicou alebo podvodníčkou? Pred rituálmi s mŕtvymi sa vyzliekla do naha. Bola poslednou britskou čarodejnicou alebo podvodníčkou? 24. marca 2019, 10:24

Vysmieval sa démonovi, krátko na to zomrel

Bábika Annabelle bola preto umiestnená do sklenej vitríny, ktorú zapečatili modlitbami. Zlo v Annabelle však malo byť natoľko silné, že obyčajný dotyk vitríny a výsmech nad démonom ho zburcoval natoľko, že sa aj zo zajatia postaral o zavraždenie mladého muža. 

Ten mal v múzeu vyklepávať na vitrínu a žiadať démona, aby ho poškriabal, podobne ako kedysi Loua. Ed Warren neslušného návštevníka pre jeho vlastné bezpečie požiadal, aby z múzea odišiel. So svojou priateľkou nasadol na motorku a za krátko na to nešťastným spôsobom narazil do stromu a bol na mieste mŕtvy. Dievčaťu sa podarilo prežiť, ale jej zranenia boli natoľko vážne, že na jeden rok skončila v nemocnici.

FUN účet ťa dostane na horory úplne zadarmo

Skutočný príbeh Annabelle: Zavraždila muža, ktorý sa jej posmieval a desila ľudí nočnými morami
Zdroj: ČSOB

Domov
Zdieľať
Diskusia