Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2019, 15:49
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Spider-Man: Far From Home je podľa kritikov zábavnou jazdou s obrovskými prekvapeniami pre svet MCU

Spider-Man: Far From Home je podľa kritikov zábavnou jazdou s obrovskými prekvapeniami pre svet MCU
Zdroj: Marvel Cinematic Universe
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Fanúšikovia Marvelu sa môžu tešiť na ďalšiu komiksovú zábavu.

Spider-Man: Far From Home sa do slovenských kín dostane už 3. júla (červenec) a v Česku sa začne jeho premiéra o jeden deň neskôr. Ešte predtým však zahraničné kinosály zasiahne Avengers: Endgame s niekoľkými novými zábermi vrátane potitulkovej scény, ktorá doposiaľ v snímke absentovala.

Kvalita Endgame sa však týmito malými bonusmi určite príliš nezmení, a preto nás v momentálnej chvíli najviac zaujíma výsledná hodnota nového Spider-Mana s mladým Tomom Hollandom a marvelovským nováčikom Jakeom Gyllenhaalom, ktorý vo filme stvárnil záhadného Mysteria. Prvé reakcie zahraničných kritikov sú našťastie prevažne veľmi pozitívne, a preto by si pri novom Spideym určite nemal s návštevou kina dlho váhať.

Šéfredaktor ScreenCrush uznal, že nový Spider-Man to mal po Endgame a úspešnom Spider-Verse náročné, ale fanúšikov Spideyho určite uspokojí. Angie J. Han z Mashable docenila na Far From Home predovšetkým humor, tínedžerskú romantiku a vynikajúceho Jakea Gyllenhaala.

Editor Fandango Erik Davis považuje nového Spider-Mana za zábavnú, vzrušujúcu, romantickú i šialenú záležitosť, ktorá nám ukáže, ako vyzerá svet po udalostiach z Avengers: Endgame, no a taktiež sa máme dočkať niekoľko nečakaných zvratov. Portál Digital Spy ocenil výborný nástup po Endgame a pochválil skvelú chémiu medzi Spideym a Zendayou.

Brandon Davis z Comic Book sa na margo FFH vyjadril, že snímka je tými najneočakávanejšími spôsobmi mimoriadnou sama pre seba, ale taktiež pre budúcnosť MCU. Čo tým mohol myslieť? Možno za jeho slovami stoja dve potitulkové scéný, ktoré nás podľa Maude Garrett úplne odpália.

Jim Vejvoda z IGN považuje FFH za extrémnu zábavu s mnohými veľmi dojemnými scénamiKara Warner z magazínu People označila FFH za solídne pokračovanie s neuveriteľne šarmantným Hollandom, výborným Gyllenhaalom či Zendayou a Kate Erbland z IndieWire mimo iného pochválila niekoľko chytrých zvratov.

Mike Ryan z Uproxx si FFH absolútne zamiloval a ocenil prácu Gyllenhaala. Brian Truitt z USA Today nebol s filmom tak spokojný ako pri Homecoming, ale tak ako väčšina kritikov docenil skvelého Hollanda, Zendayu a GyllenhaalaBena Pearsona zo Slash Film film mierne sklamal a udelil mu hodnotenie B- až C+.

Náš kolega z redakcie už na film podobne ako vyššie menovaní redaktori zašiel do kina a snímke udelil nadpriemerné hodnotenie. Viac sa dozvieš v jeho recenzii, ktorú publikujeme v deň slovenskej premiéry, a teda 3. júla 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia