Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2019, 10:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Saudský princ skrýva na jachte Da Vinciho obraz za 450 miliónov dolárov. Odkedy bol kúpený, nikto nevedel, kam zmizol

KULTÚRA SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené

Umelecké dielo je vraj v poriadku a uskladnené na jachte.

V roku 2017 bolo predané umelecké dielo Salvator Mundi, ktoré by malo pochádzať zo štetca samotného Leonarda Da Vinciho. Aj keď v umeleckej komunite existujú pochybnosti, či dielo namaľoval skutočne sám Da Vinci, alebo pochádzalo od učňov z jeho štúdia, tieto pochybnosti nezavážili počas aukcie pred dvomi rokmi, píše Artnet.

Na tej sa dielo predalo za 450 miliónov dolárov. Kupec? Oficiálne neznámy, ale v skutočnosti ho mal sprostredkovane kúpiť saudský princ Mohamed bin Salmán. Odvtedy sme však nezískali oficiálne potvrdenie nového majiteľa a ani informácie o tom, kde sa vzácne dielo nachádza.

Teraz však portál Artnet prišiel so správami, že obraz saudský princ uložil na svoju jachtu Serena. Loď si pred pár rokmi mal kúpiť za 500 miliónov eur. Ak sú tieto informácie správne, tak dielo na lodi čaká na výstavbu nového umeleckého centra v Saudskej Arábii, kde by malo byť uložené. Cieľom bude prilákať aj nových turistov do krajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia