Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2019, 11:56
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vo Zvolene niekto psom podhadzuje jed. Toxická látka býva zamaskovaná napríklad vo fašírke

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Strednom Slovensku riešia závažny veterinárny problém.

Psíčkari vo Zvolene aktuálne riešia akútny problém. Po meste, najmä na sídlisku menom Sekier, je porozhadzovaná otrava pre psy, ktorá môže vážne ublížiť zvieratkám aj deťom.

Psy sú po jej požití apatickí a podľa reportáže od Zaujímavosti Stredného Slovenska do rána zožltnú, začnú slintať, zoslabnú, nevládzu chodiť a stratia chuť do jedla aj pitia. Podľa veterinárov má jed zničujúce účinky na pečeň a obličky, čím kompletne devastuje tráviacu aj vylučovaciu sústavu. Psy tak bojujú o život.

Zvolenčania už porozhadzovaný jed riešia prostredníctvom polície. Psov v okolí sídliska Sekier neodporúčame púšťať z vôdzky, treba na nich dávať pozor. Jed je totiž dobre zamaskovaný a boli aj prípady, kedy bol v ukrytý v kúsku fašírky, po ktorej by sa ktorýkoľvek pes s radosťou vrhol.

Psi sú jeden problém, no jed môže uškodiť aj deťom, ktorí zamaskovaný jed zdvihnú zo zeme. Vo Zvolene preto rozhodne zvýš opatrnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia