Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. mája 2019, 12:26
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Povrávalo sa, že to možno ani nie sú ľudia. 20 zaujímavostí o Slipknot, ktoré si (možno) nevedel

Povrávalo sa, že to možno ani nie sú ľudia. 20 zaujímavostí o Slipknot, ktoré si (možno) nevedel
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.pexels.com/photo/slipknot-graspop-2013-167369/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">pexels.com</a>
HUDBA SLIPKNOT
Uložiť Uložené

Celosvetovo známa metalová kapela onedlho vydá svoj (zrejme) posledný album.

Americká nu metalová hudobná kapela je známa svojím extravagantným výzorom a vystupovaním. Možno práve pre to si našla fanúšikov po celom svete. Skupina oficiálne vznikla v roku 1995 (začala sa formovať už v roku 1993) a postupne sa predrala medzi najznámejšie kapely vo svojom žánri. 

Odporúčané
Odhryzol netopierovi hlavu, vypil 4 fľaše koňaku za deň. 20 zaujímavostí o Ozzy Osbournovi, ktoré si možno nevedel Odhryzol netopierovi hlavu, vypil 4 fľaše koňaku za deň. 20 zaujímavostí o Ozzy Osbournovi, ktoré si možno nevedel 5. februára 2019, 15:51

Obrovský zlom kapely nastal v roku 2010, zomrel jeden zo zakladateľov Slipknot Paul Gray. Špekulovalo sa, či bude kapela aj naďalej existovať. O niekoľko rokov nahrali album práve na počesť zosnulého člena. Tento rok by mal prísť ich nový album, ktorý má byť údajne posledným, tak to aspoň naznačujú niektorí predstavitelia kapely.

Spísali sme pre teba dvadsať zaujímavostí, ktoré by si mal o kapele Slipknot vedieť.

  • Dnes si už málokto vie predstaviť Slipknot bez masiek. Ako sa kapela vyvíjala, menil sa aj vzhľad ich masiek. Nápad dostali na Halloween v roku 1995 pred prvým koncertom. Shawn Crahan bol prvý, čo vystúpil s maskou. Ostatní nesúhlasili, no jemu to bolo jedno. Postupne začali masky nosiť všetci.
  • Vďaka maskám skupina pôsobí tajomne. Dlho sa dokonca nevedelo, kto sa pod maskami skrýva, vznikali rôzne konšpiračné teórie. Sú to vôbec ľudia? Čo majú s tvárou? Masky sa stali neodmysliteľnou súčasťou kapely a na pódiu ich bez nich zrejme tak skoro neuvidíme. Ak vôbec.
  • V minulosti fanúšikovia ani netušili, kto sa ako volá, ich mená boli zahalené rúškom tajomstva. Preto boli označovaní číslami od 0 do 8. Svoju identitu odhalili po smrti Paula Graya.

  • Basgitarista Paul Gray zomrel v roku 2010. Neúmyselne sa predávkoval liekmi proti bolesti.
  • Kapelu momentálne tvoria (#6) Shawn „Clown“ Crahan (perkusie, vokály), (#5) Craig „133“ Jones (sample, media), (#7) Mick Thomson (gitara), (#8) Corey Taylor – (spev), (#0) Sid Wilson (DJ, klávesy), (#4) Jim Root (gitara), Alessandro Venturella (basová gitara) a Jay Weinberg (Bicie). Kapelu opustili (#1) Joey Jordison, (#4) Josh „Gnar“ Brainard, Anders Colsefni, Donnie Steele, (#3) Greg Cuddles“ Welts, (#3) Brandon Darner a (#3) Chris Fehn (perkusie). Paul Gray, ktorý zomrel, mal označenie #2.
  • Ich najväčšia sláva prišla v období rokov od 2001 do 2003, vydali album Iowa. Na druhej strane, kapela začala mať existenčnú krízu. Členovia čoraz menej spolupracovali a až na Shawna Crahana a Paula Graya mali všetci problémy s drogami. Ak by z kapely odišli, skupina Slipknot by sa pravdepodobne rozpadla.

  •  Kedysi si masky vytvárali sami, dnes na to majú tím ľudí. Dizajn a to, ako nakoniec bude maska vyzerať, však navrhujú oni sami. Za roky vystupovania si masky prešli mnohými premenami.
  • Tvrdia, že vďaka maskám môžu byť sami sebou. Zároveň chcú, aby ich ľudia nevnímali cez tvár či vzhľad, ale cez hudbu, ktorú robia.
  • Prvý album, ktorý vydali, sa volal Slipknot (1999). nasledovali Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a 5: The Gray Chapter (2014).
  • Tento rok by mala uzrieť svetlo sveta nová štúdiovka. Má to byť zároveň posledný album Slipknotu. Hudba má byť temná a pochmúrna, približne na úrovni albumu lowa.
  • Kapela má zvláštny zvyk. Počas celého turné si neumývajú svoje masky, aby bol zážitok autentický. Nezáleží na tom, že boli prepotené, popľuté či dokonca ovracané.
  • Slipknot je známy svojou netradičnou produkciou. Pre fanúšikov si vždy prichystajú dychberúcu, šialenú či šokujúcu šou – niekedy sa medzi sebou pobijú, inokedy po sebe hádžu predmety.
  • Známy je tiež kúsok Joeyho a bubnovania „hore nohami“.

  • Kapela bola už niekoľkokrát nominovaná na cenu Grammy, v roku 2006 nomináciu premenili na víťazstvo za skladbu Before I Forget.
  • Slipknot venoval pesničku Snuff zosnulému basgitaristovi. Bola jeho obľúbenou a pre Coreyho je ťažké zaraďovať ju do playlistov na koncertoch, musí sa prekonávať.

  • Slipknot svojich fanúšikov a živé koncerty miluje. Členovia kapely svojich verných nazývajú maggots (červy, larvy). Napadlo ich to vtedy, keď sa pozreli počas koncertu na dav pod pódiom. Skákali a zvíjali sa tam ako také červy. Vysvetlení, čo prezývka maggots znamená, časom pribudlo, nie je teda celkom jasné, čo bolo prvotným signálom pre toto pomenovanie.
Odporúčané
Nie sú neonacisti, radi však provokujú. 20 zaujímavostí o Rammstein, ktoré si (možno) nevedel Nie sú neonacisti, radi však provokujú. 20 zaujímavostí o Rammstein, ktoré si (možno) nevedel 16. januára 2019, 11:30
  • Občas má Sid Wilson potrebu skočiť medzi svojich fanúšikov, no nie vždy to dopadne najlepšie. Doslova. Raz dopadol tak nešťastne, že si zlomil obe päty. Bolo to na festivale Mayhem a mal také bolesti, že sotva mohol hrať.
  • Slipknot ťa môže zaujať nielen maskami, ale aj kostýmami. Corey sa raz napríklad prezliekol za kňaza, neskôr kapela začala nosiť kombinézy čiernej či červenej farby.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Our hometown show at the #IowaStateFair is now sold out. Thank you.

Príspevok, ktorý zdieľa Slipknot (@slipknot),

  • Povráva sa, že sa Sid Wilson narodil so šiestimi prstami. Túto informáciu sme nedokázali dôveryhodne overiť.
  • Slipknot má naozaj zvláštnych fanúšikov. Crahan May sa mal dokonca podpísať na vyoperované zvieracie srdce, iná fanúšička zas chcela podpis na ľudskú stehennú kosť.
Domov
Zdieľať
Diskusia