Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2019, 10:02
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

John Wick 3 je podľa prvých reakcií brutálnou akčnou jazdou od začiatku až do konca

John Wick 3 je podľa prvých reakcií brutálnou akčnou jazdou od začiatku až do konca
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY JOHN WICK 3
Uložiť Uložené

Nadchádzajúce dobrodružstvo s Johnom Wickom sa podľa všetkého podarilo.

Očakávaný tretí diel Johna Wicka s podtitulom Parabellum sa do našich kín síce dostane až o necelé dva týždne, no ako to býva zvykom, zahraniční novinári a kritici už mali možnosť vidieť aj túto snímku. Tá v doposiaľ zverejnených ukážkach sľubovala najmä ďalšiu poriadnu nálož krvavej akcie, skvelú choreografiu súbojov a nezničiteľného hlavného hrdinu s tvárou Keanu Reevesa.

A keďže prvé dva filmy dopadli na jednotku, od trojky rozhodne nečakáme málo. Čo teda na tretieho Johna Wicka hovoria kritici? Steven Weintraub hneď na úvod prezradil, že snímka je úžasná. Niektoré akčné scény sú dokonca také šialené, až sa budeme čudovať, ako ich režisér a jeho tím vlastne natočili. Weintraub tiež dodal, že jeho obľúbenou je práve sekvencia s Keanu Reevesom, Halle Berry a jej útočnými psami.

Jim Vejvoda vo svojich dojmoch napísal, že film je plný vynaliezavých scén a brutálneho zabíjania, no zároveň odhaľuje aj nové aspekty spletitého podsvetia zabijakov. Fanúšikovia tejto série si podľa neho dozaista prídu na svoje. Aj Hoai-Tran Bui si film výborne užila. Príbeh tretej časti Johna Wicka je vraj neuveriteľne vzrušujúci a nabitý drsnou akciou, pri ktorej často ani nedýchala. Ponúka však aj niekoľko humorných momentov.

James Oster z portálu Joblo tiež považuje film za výbornú a vzrušujúcu jazdu, pričom pochválil aj skvelé postavy. Režisér Stahelski a Keanu Reeves podľa neho tvoria perfektnú dvojku. Brent Goldman si myslí, že snímka dokázala dvihnúť latku série ešte o čosi vyššie, keďže okrem ďalšej kvalitnej akcie rozšírila aj samotný svet zabijakov. Goldman takisto vyzdvihol postavy a prezradil, že sa jeho najobľúbenejšia vražda celej séria nachádza práve v Parabellum.

Hrdinov a záporákov filmu pochválil aj Mike Rougeau, ktorý vo svojich dojmoch uviedol, že vedľajšie postavy tretie Wicka patria vôbec k najlepším zo všetkých snímok. Ethan Alter sa na rozdiel od ostatných recenzentov zameral výhradne na jednu konkrétnu scénu. Tá údajne trvá približne 5 minút a Keanu spolu s bandou záporákov v nej nerobia nič iné, iba bojujú pomocou nožov.

Podľa Erica Francisca tretí diel rozhodne nie je dokonalým filmom, no aj napriek tomu vraj Johna Wicka definitívne upevnil na pozícii ikony akčného žánru poslednej dekády. ‏Snímka vraj odštartuje vo vysokom tempe, ktoré sa jej darí držať až do samotného konca. Ak bol toto záver celej série, tak išlo o skutočne elektrizujúce finále. Väčšina kritikov sa teda jasne zhoduje na tom, že náv v kinách čaká ďalší nezabudnuteľný film s Johnom Wickom.

Čo sa samotného príbehu týka, ten bude nadväzovať priamo na záver predošlého dielu. John Wick je kvôli vražde na pôde hotela Continental exkomunikovaný a nemôže viac využívať jeho služby. Na jeho hlavu je navyše vypísaný otvorený kontrakt vo výške 14 miliónov dolárov, čo znamená, že sa z neho stal terč pre všetkých zabijakov v okolí. A tých, ktorí budú chcieť Johnovu hlavu, rozhodne nebude málo.

Odporúčané
Pred a po CGI: Motorku Johna Wicka tlačili muži v zelených kostýmoch, zatiaľ čo on sekal zabijakov Pred a po CGI: Motorku Johna Wicka tlačili muži v zelených kostýmoch, zatiaľ čo on sekal zabijakov 29. augusta 2019, 13:39

Za réžiou stojí znova Chad Stahelski, o scenár sa aj tentokrát postaral Derek Kolstad (obaja (John Wick, John Wick: Chapter 2) a okrem Keanu Reevesa si zahrá aj Halle BerryJason MantzoukasIan McShaneLaurence Fishburne či Anjelica Huston. Premiéra filmu je u nás naplánovaná na 16. mája (květen) 2019 a pokiaľ sa o ňom chceš dozvedieť viac, klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia