Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Mattoni.
7. mája 2019, 11:15
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

KVÍZ: Odkiaľ pochádzajú bolonské špagety? Vyskúšaj, či dokážeš správne odpovedať na týchto 10 otázok o Taliansku

KVÍZ: Odkiaľ pochádzajú bolonské špagety? Vyskúšaj, či dokážeš správne odpovedať na týchto 10 otázok o Taliansku
ZAUJÍMAVOSTI KVÍZ
Uložiť Uložené

Taliani si vždy vedeli užívať život. Aj preto tam cestujeme za tými najlákavejšími jedlami, nápojmi, vôňami či kultúrou a v neposlednom rade históriou.

Slnkom zaliate Taliansko vie byť pre slovenského turistu dokonalou destináciou kedykoľvek počas roka. Keď sa tam vyberieš v lete, môžeš si vychutnávať nekonečné pláže v destináciách ako Rimini a Bibione, alebo zájsť na Sardíniu, ktorej prezývka „Karibik Európy“ neprischla náhodou.

Ak však dovolenku nechceš tráviť len vylihovaním na pláži, v Miláne sa môžeš preniesť do sveta módy, v Ríme zase spoznať srdce slávnej Rímskej ríše, ktorá o našom kontinente rozhodovala stovky rokov prostredníctvom Kolosea či zrúcanín Forum Romanum, alebo dať šancu umeniu vo Florencii, Bologni či Neapole. 

Posledné mesto sme nespomenuli náhodou, veď v Neapole nájdeš originálnu taliansku pizzu, ktorú si tam budeš môcť vychutnať v autentickej talianskej reštaurácii. Keby pizza nepatrila medzi tvoje najobľúbenejšie jedlá, môžeš sa presunúť do Bologne, kde milujú cestoviny na všetky spôsoby s omáčkami, ktoré sa nedajú opísať nijak inak ako explózia chutí.

Po sýtej večeri by sa mohla javiť ako perfektný dezert pravá talianska zmrzlina, avšak ak nemáš náladu na oblizovanie kornútku, treba siahnuť po originálnom tiramisu. Tento koláč z Benátok obsahuje všetko, čo by si od koláča mohol vyžadovať, od piškót nasiaknutých kávou až po mascarpone a rumovú arómu. A zapiť ho môžeš obľúbenou limonádou cedrata, ktorú Taliani vyrábajú z citrusového plodu cedrátu. 

KVÍZ: Odkiaľ pochádzajú bolonské špagety? Vyskúšaj, či dokážeš správne odpovedať na týchto 10 otázok o Taliansku
Zdroj: Mattoni

Týmto chutným plodom sa inšpirovala značka Mattoni, keď vymýšľala, akú príchuť by mohla priniesť na náš trh. Ideálneho kandidáta našla práve v Taliansku, a tak si môžeš ochutenú perlivú minerálnu vodu Mattoni Cedrata vychutnať aj ty, či už sedíš doma nad knihami a učíš sa, alebo ste s kamarátmi zašli k jazeru. Nech si kdekoľvek, osviežujúca chuť ťa na chvíľu prenesie na taliansku pláž.

My sme si pre teba pri tejto príležitosti pripravili kvíz, v ktorom si môžeš vyskúšať svoje znalosti o krajine ležiacej na Apeninskom polostrove. Nech už obľubuješ historické Benátky, módne Miláno či plážami posiatu Sardíniu, vyskúšaj si, či dokážeš správne odpovedať na všetkých 10 otázok.

Domov
Zdieľať
Diskusia