Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so Zlatým bažantom.
18. apríla 2019, 13:24
Čas čítania 0:00
redakcia

Zvláštna anomália v hurbanovskom pivovare. Preveriť ju bol herec Štefan Martinovič

ZAUJÍMAVOSTI PIVO
Uložiť Uložené

Jedna z najvýznamnejších osobností Slovenska je opradená mnohými tajomstvami.

Na najväčších velikánov slovenskej histórie sa až príliš často zabúda. O Jozefovi Miloslavovi Hurbanovi napríklad vedia všetko zamestnanci hurbanovského pivovaru, no ty si ho zo školských čias pravdepodobne pamätáš len horko-ťažko. V nedávnej celonárodnej ankete sa Hurban nedostal ani do prvej stovky nominovaných.

Je čudné, že by o Jozefovi Miloslavovi Hurbanovi mali vedieť viac práve zamestnanci pivovaru, no vo videu nižšie ti herec Štefan Martinovič dokáže, že to je naozaj tak. Väčšina zvyšných Slovákov tuší len, že mal čosi spoločného so štúrovcami a že napísal dielo Olejkár, aj keď nikto nevie, o čom vlastne je.

Zamestnanci hurbanovského pivovaru toho o Hurbanovi vedia naozaj množstvo

Hurban? Hurbanovo?

Hurbanovskí zamestnanci nám so svojimi vedomosťami poriadne vytreli zrak. Okrem toho nám ukázali, že Hurban v našich dejinách rozhodne nepatril k lenivcom. Z videa je jasné, že pre nich má aj osobnejší význam. Je po ňom predsa pomenované Hurbanovo, domovské mesto ich sladovne a pivovaru.

Vieš, kto bol Jozef Miloslav Hurban? V tomto pivovare o ňom vedia všetko, no Slováci o ňom ani nepočuli
Vieš, kto bol Jozef Miloslav Hurban? V tomto pivovare o ňom vedia všetko, no Slováci o ňom ani nepočuli

Zlatý Bažant chce, aby sme si Hurbana uctili 

Mesto Hurbanovo, pomenované po Hurbanovi, je kolískou piva Zlatý Bažant, ktoré nechce túto významnú slovenskú osobnosť nechať v zabudnutí. Preto spolu so Štefanom Martinovičom a s umelcami – rezbárom Cypriánom, krajčírkou Irenkou a maliarom Imrichom – hľadajú spôsob, ako Hurbanovi vzdať hold a čo najlepšie si ho uctiť. Pozri sa, ako vyzerajú ich prvé návrhy.

Domov
Zdieľať
Diskusia