Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2019, 12:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ako chutí slovenské vojenské jedlo? Obsah konzerv veľmi lákavo nevyzerá

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Český gastrokanál Jdeme Žrát sa pustil do recenzie slovenského vojenského jedla.

MRE alebo vojenské jedlo, pripravené na okamžitú konzumáciu, má vojakom v ťažkej situácii slúžiť na dodanie dostatočného množstva živín. Zvyčajne ide o výživné balíčky jedla na celý deň, ktoré človeka dostatočne nasýtia, no ich kvalita či chuť bývajú často diskutabilné.

Slovenská armáda niečím podobným v súčasnosti síce nedisponuje, no naši vojaci mali kedysi takzvaný PODAP, teda Pohotovostnú dávku potravín. Mnoho z týchto balíčkov je dnes už po dátume spotreby a získať ich je veľmi náročné, no českému gastrokanálu Jdeme Žrát sa to podarilo a tvorca PODAP zrecenzoval.

Do rúk sa mu dostalo jedno z menu, ktoré v sebe skrývalo pečeňovú nátierku, fazuľovú polievku s údeninou, bravčové plátky s makarónmi, kyslú kapustu s ryžou a klobásou, keksíky, multivitamínový nápoj a instantný čaj. Nechýbali ani horák či zápalky a ako sa vo videu dozvieš, jedlo vyzeralo skutočne príšerne, no chuťovo celkom prekvapilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia