Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2019, 13:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Česi riskujú svoje životy a autami prechádzajú cez zamrznutú vodnú nádrž. Ľudia si z nich uťahujú vďaka slávnej šou

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO
Uložiť Uložené

Naši českí bratia vždy vedia vymyslieť zlepšovák.

Keby si sa mal v zime ráno vybrať na cestu svojím autom do práce, ale odrazu by sa ti naskytla príležitosť skrátiť si ju o niekoľko minút, riskoval by si svoj život aj vozidlo a využil by si povrch zamrznutej vodnej nádrže? Hromada vodičov z Česka má pri tejto voľbe jasno.

Na vodnej nádrži Lipno sa momentálne udržiava vrstva ľadu hrubá približne 20 centimetrov, čo je síce slušná hrúbka, ale v žiadnom prípade negarantuje bezpečný prejazd. Aj keď vodiči z Lipna nad Vltavou ušetria drahocenný čas, v prípade, že by sa ľad prelomil, im tak skoro zrejme nikto nepomôže.

Česká televízia si na situáciu na povrchu zamrznutej vodnej nádrže posvietila a zašla tam so svojou kamerou, pričom rovno zachytila SUV od značky Volvo, ktoré sa bez problémov mohlo po ľade premávať.

Ako konštatuje starosta mesta Horní Planá, 20-centimetrový ľad by mal pohodlne auto udržať, avšak je potrebné sa riadiť niekoľkými základnými pravidlami. Zbytočne sa netreba predbiehať, už v žiadnom prípade nesmieš zastavovať a jazdiť príliš blízko za sebou, aby ľad nepovolil.

Odporúčané
Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) Nechutný útok z publika aj bitka Petra Kuťku. Čo nám prezradili Lady Dee a Inked Dory? (Report z turnaja Clash of the Stars 7) 28. januára 2024, 16:30

Na sociálnych sieťach si ľudia okamžite všimli českú paralelu so známou sériou Ice Road Truckers, kde tvrdí muži aj ženy jazdia po zamrznutých vodných plochách v Kanade a na Aljaške, ktorú k šoférom spoza rieky Moravy hneď začali prirovnávať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia