Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 0:25
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Menej ako 20 € nezaplatíš. Cenník najdrahšieho taxikára v Bratislave ľudí nahneval premrštenými sumami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Taxikár Aladár vie, ako z ľudí vytrieskať čo najviac peňazí.

Najdrahšieho taxikára v Bratislave už zaručene poznáš. Sláva Aladára Čoku nenápadne vystrelila ku hviezdam, keď v decembri odviezol starčeka z Kramárov do Vrakune za skoro 100 €.

Na chvíľu sa odmlčal a v novom roku zaúradoval znovu, pretože otca so synom v upršanom počasí zobral pár kilometrov domov a vypýtal si 45 €. Musíme však podotknúť, že aj keď sa v jeho prípade nedá hovoriť o morálnom správaní, Aladár nijak neporušuje zákon.

Taxikári majú cenotvorbu výlučne vo svojich rukách, keďže zákon nijak neobmedzuje maximálnu cenu za prejdený kilometer, a tak si jednoducho treba dávať pozor, ku komu do auta človek sadá.

Až doteraz sa o bájnych a závratne vysokých cenách Aladára len rozprávalo. Na Facebooku sa však našťastie objavila fotografia cenníka na bočnej strane auta, ktorá všetko vysvetľuje.

Taxikár pritom neuvádza svoju sadzbu úplne miniatúrnymi písmenami, lenže väčšina ľudí nemá čas na študovanie nálepky na bočných dverách. Žltou farbou, ktorá celkom splýva s oranžovým pozadím, ti cenník ohlasuje, že minimálne jazdné je 20 €.

Ak si do Aladárovho auta sadneš len tak pri ceste bez telefonickej objednávky, na príjemnú cenu môžeš zabudnúť. Zatiaľ čo pri objednávke ťa cesta vyjde 1,5 € za kilometer, bez ohlásenia ťa jazda do 10 kilometrov vyjde až 7 € za 1 kilometer.

Už samotné nástupné dokonca dosahuje 8 € cez deň a 16 € v noci, čo platí aj pri objednávke cez telefón. Špeciálna sadzba je nastavená aj na ranné hodiny od 6:00 do 10:00.

Netreba zabúdať, že ak sa chystáš na cestu dlhšiu ako 10 kilometrov, Aladár si naúčtuje 3,5 € za každý prejdený kilometer. Určite ti neodporúčame, aby si ho nechával hodinu čakať, pretože čakanie by ťa zase vyšlo 70 € alebo 40 € na hodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia