Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Adam Novosad
5. januára 2019, 11:41
Čas čítania 0:00

Za 9 minút v taxíku si Aladár naúčtoval 45 €. Najdrahší taxikár v Bratislave opäť zasahuje

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Aladár dokáže na ľudskej nevedomosti zaujímavo zarábať.

Zrejme si spomínaš na najdrahšieho bratislavského taxikára, ktorý na konci minulého roku odviezol starčeka z Kramárov naspäť domov do Vrakune a za cestu si vypýtal 95,5 €.

Aj keď išlo o obrovskú čiastku, starček nakoniec musel zaplatiť plnú cenu, pretože taxikár Aladár Čoka cenník uvádza na svojom aute, ale zrejme tak, že si ho nemáš šancu bez bližšej obhliadky všimnúť, a zákon zároveň nestanovuje žiadnu maximálnu čiastku, ktorou by sa taxikári museli riadiť. Návšteva nemocnice preto starčeka vyšla veľmi draho, na čo zareagovali aj mnohí Slováci a chceli sa mu poskladať na to, aby zbytočne nemusel siahnuť do svojich úspor kvôli prefíkanému taxikárovi.

Z taxikára Aladára sa odvtedy stala menšia celebrita a v médiáchsa objavuje opäť. Ako si na Facebooku všimol portál Bratislavské noviny, najnovšie sa s ním odviezla 30. decembra dvojica otec a syn, o čom mama Veronika musela verejne napísať.

Obaja si šli užiť zápas hokejového Slovana, ale po jeho skončení začal poriadny lejak, a tak si sadli do taxíku. Ako hovorí Veronika, domov od štadióna sú to približne 3 kilometre, avšak Aladár prešiel počas jazdy 5,2 kilometra za 9 minút a vypýtal si za cestu astronomických 45 €. Avšak, či aj tentoraz sedel za volantom samotný Aladár nie je úplne jasné, pretože na svoju koncesiu má zaregistrované viaceré autá.

17. apríla 2024, 11:00 Čas čítania 1:16 FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky

Samozrejme, poctiví bratislavskí vodiči spomedzi koncesovaných taxikárov sa od konania Aladára dištancujú a aj oni sami tvrdia, že by bolo najlepšie, keby v zákon stanovil maximálnu cenu za 1 kilometer. Kým však s cenotvorbou nič neurobia kompetentní, najdrahším taxikárom v Bratislave zrejme zostane Aladár.

Za 9 minút v taxíku si Aladár naúčtoval 45 €. Najdrahší taxikár v Bratislave opäť zasahuje
Zdroj: Veronika S./Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia