Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2019, 14:30
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Na slovenskom Instagrame sa šíria falošné správy o nábore influencerov pre Vans

MÓDA INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Na to, aby si sa stal influencerom pre svetoznámu značku, ti stačí 100 followerov. Škoda, že je to však vymyslené.

Súťaže s náborom influencerov pre veľké korporátne značky sú zaujímavým fenoménom doby sociálnych sietí. Počas minulého roku Slováci a Češi zaregistrovali množstvo podobných pokusov, ktoré majú v skutočnosti za úlohu nazbierať čo najväčšie množstvo followerov.

Jedným z najvýraznejších bola súťaž o influencerov pre Zara, profil zaznamenal viac ako 100 000 naivných followerov uchádzajúcich sa o lukratívny job. Bohužiaľ, žiadna sláva sa nekonala, tisíce mladých ľudí zostalo zosmiešnených pred svojimi kamarátmi.

EDIT: Profil @vansambasadori bol s počtom 11 400 followerov vymazaný

Na slovenskom Instagrame sa šíria falošné správy o nábore influencerov pre Vans
Zdroj: Instagram

Najnovšie sa objavila správa o nábore influencerov pre Vans. Športová značka údajne hľadá 150 ľudí v troch vekových kategóriách, ktorí by boli jej tvárami. Postačí ti k tomu 100 followerov, ostatné požiadavky sú taktiež jednoduché.

Údajná výhra je viac ako lákavá. Môžeš získať oblečenie, doplnky a obuv úplne zadarmo, dokonca v predstihu – ešte pred tým, ako produkty poputujú do predaja. Samozrejmosťou sú aj darčekové poukazy pre príbuzných.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Nábor však nie je skutočný. Aktuálne sa instagramovému profilu vydávajúcemu sa za ambasádorov značky Vans podarilo oklamať 10 000 mladých ľudí, ich počet neustále pribúda.

Rozpoznať falošnú stránku s náborom influencerov je jednoduché. Značka ho nikdy neavizuje skrz samostatný profil, nikdy nehľadá desiatky ľudí, a prepáč, ale so 100 followermi nebudeš nikdy influencerom.

Domov
Zdieľať
Diskusia