Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2019, 15:44
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dwayne Johnson zinkasoval za rolu v najnovšej disneyovke o 13 miliónov dolárov viac ako jeho kolegyňa Emily Blunt

Dwayne Johnson zinkasoval za rolu v najnovšej disneyovke o 13 miliónov dolárov viac ako jeho kolegyňa Emily Blunt
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
FILMY A SERIÁLY JUNGLE CRUISE
Uložiť Uložené

Vďaka rozdielnemu honoráru sa naskytuje otázka, či nebola Emily podhodnotená.

Disney by nás mal v roku 2020 vziať do sveta dobrodružného Jungle Cruise, kde sa v hlavných rolách objaví charizmatický Dwayne Johnson alias The Rock a sympatická Emily Blunt. Ako už u spoločnosti Disney býva zvykom, len ťažko možno čakať R-kovú akciu.

Dwayne sa tak znova stane usmievavým klaďasom, ktorý síce nikomu nezláme kosti, ale v prípade nebezpečia ochráni svojich najbližších. V snímke bude musieť z pozície lodného kapitána strážiť svoju mladšiu sestru Emily Blunt a brata Jacka Whitehalla. Spoločne sa do džungle vydajú hľadať mýtický strom. Ten by mal údajne dokázať vyliečiť akúkoľvek chorobu.

Napriek tomu, že sa hlavná dvojica ujala približne rovnako dôležitých postáv, Dwayne za svoju prácu od Disney dostane 22 miliónov $ a Emily „iba“ 9 miliónov.

Podobné rozdiely vo vyplácaní hercov bývajú v Hollywoode síce bežné, no zväčša sa takéto markantné rozdiely týkajú skôr hlavných a vedľajších postáv či mimoriadne populárnych a menej známych hercov.

Dá sa niektorá z možností aplikovať na nich dvoch? Obaja v snímke stvárnia hlavné úlohy a minimálne vzhľadom na posledné herecké role Blunt v horore Tiché miesto a rodinnom muzikále Návrat Mary Poppins nemožno hovoriť o žiadnej neznámej tvári. Rodená Britka si ďalej zahrala napríklad v thrilleri Dievča vo vlaku (2016), v akčnej snímke Sicario (2015) či v sci-fi Looper (2012).

Popularita Johnsona je však medzi celosvetovým publikom určite väčšia a azda aj kvôli tomu si muselo Disney za známeho herca poriadne priplatiť. Na druhej strane ale ide predsa len o pomerne rozdielny honorár, čo môže v očiach fanúšikov Blunt vyvolať pocit nespravodlivého jednania. A čo si o celej situácii myslíš ty?

Anketa:
Príde ti 13 miliónový rozdiel v poriadku?
Áno
Nie
Ťažko hodnotiť pred zhliadnutím filmu
Áno
40 %
1527 Hlasov
Nie
38 %
1465 Hlasov
Ťažko hodnotiť pred zhliadnutím filmu
22 %
830 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia