Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2018, 18:14
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nová viceprimátorka Nitry si znížila plat o 800 €. Vraj si ten pôvodný ešte nezaslúži

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj v bežnom zamestnaní podľa nej začínaš v skúšobnej dobe.

Človek v slovenských médiách často nepočuje o tom, že by si politici znižovali platy. Aj keď často môže ísť len o populistické gestá, ako stúpnuť v očiach svojich voličov, nová viceprimátorka Nitry zrejme nemá na koho momentálne zapôsobiť.

Michaela Hefková mala pôvodne zarábať 2600 € v hrubom, avšak ako sama uviedla, necíti, že by si podobnú odmenu zaslúžila, pretože mestu ešte nijak nepomohla a je len na začiatku funkcie. Navrhla preto, aby bola jej mzda znížená na 1800 € mesačne, čiže o 800 € menej.

Nová viceprimátorka Nitry si sama nechala znížiť plat o 800 €. Vraj si ten pôvodný nezaslúži, lebo ešte nič nedokázala
Nová viceprimátorka Nitry si sama nechala znížiť plat o 800 €. Vraj si ten pôvodný nezaslúži, lebo ešte nič nedokázala Zdroj: Facebook/Marek Hattas

Hefková povedala, že aj v bežnej práci najskôr človek nastupuje na skúšobnú dobu, aby sa jeho nadriadení mohli presvedčiť o tom, či je vhodným adeptom na dlhodobý pracovný pomer.

Viceprimátorka vraj zatiaľ rozmýšľa len nad tým, ako si najlepšie plniť svoje pracovné povinnosti a ak jej v budúcnosti plat opäť zvýšia na základe dosiahnutých výsledkov, potom už protestovať nebude.

Nový primátor Marek Hattas či mestský poslanec Miloslav Hatala však s jej návrhom nesúhlasili. Ako viceprimátorka Nitry, čiže mesta so skoro 80-tisíc ľuďmi, si podľa nich zaslúži svoje pôvodné platové ohodnotenie, pretože riadenie mesta nie je jednoduchá úloha a musí sa jej samozrejme venovať na plný úväzok.

Domov
Zdieľať
Diskusia