Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2018, 15:36
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Niekto vyrezal do tela samičky delfína svoje meno. Za nechutným činom by mohli stáť rybári

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Dorezané telo delfína bolo vyplavené na španielskej pláži v oblasti Roquetas de Mar.

Juan. To je meno potenciálneho páchateľa, ktorý do tela nebohého delfína vyrezal svoje meno. K tejto nemorálnej a taktiež nezákonnej činnosti však malo dôjsť ešte predtým, než telo zvieraťa vyplavilo more.

Zranenie a zárezy neboli vykonané na pláži. Muselo sa to stať na mori a búrka vyplavila telo z vody,“ povedala Eva Maria Moron, koordinátorka organizácie Equinac, ktorá pomáha morským živočíchom.

Podľa miestnych vyšetrovateľov ale nejde o prvý prípad mŕtvych delfínov. Najnovší prírastok s vyrezaným menom sa preto iba pridáva k ďalším bodom prebiehajúceho vyšetrovania.

Mŕtvym delfínom mala byť podľa členov Equinac 1,65 metra dlhá samička. Juanovi, pravdepodobnému páchateľovi daného činu, odkazujú, že ho už za ďalší trestný čin s trochou šťastia chytia.

Podľa hlavnej hypotézy Evy Moron malo dôjsť k rezaniu do zvieraťa na mori, pričom delfín bol v danom čase už mŕtvy. Nevie sa síce, či za samotnou smrťou stoja ľudia, alebo sa k mŕtvole zvieraťa iba dostali, no v oboch prípadoch by išlo o protizákonnú činnosť.

Španielske zákony majú v tomto ohľade jasno. Po objavení mŕtveho delfína sa totiž na nálezcu vzťahuje povinnosť informovať o tejto skutočnosti príslušné úrady. V danom prípade je ale viac než jasné, že sa k telu delfína dostal človek, ktorý svoju zákonnú povinnosť nesplnil a naopak do neho vyrezal meno.

Moron zdôrazňuje, že proti chráneným morským živočíchom, akými sú napríklad delfíny, môžu mať negatívny prístup najmä ľudia z rybárskeho priemyslu. Delfíny im majú údajne kradnúť potravu či trhať lovecké siete. Z podobných dôvodov sa rovnaký osud často týka aj kalifornských tuleňov.

Domov
Zdieľať
Diskusia