Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2018, 19:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nová starostka Amsterdamu chce zrušiť legendárny Red Light District

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nová starostka holandského mesta chce turistom ukázať kultúru.

Turistov lákajú do Amsterdamu najmä dve veci. Svetoznáma štvrť Red Light District, kde ženy ponúkajú sexuálne služby, a tolerované fajčenie marihuany. V posledných rokoch vraj tieto dve aktivity dokázali do miestnej ekonomiky priniesť cez 2,5 miliardy eur, ale nová starostka Femka Halsema nie je z rozšírenej prostitúcie v najhistorickejšom srdci Amsterdamu nadšená.

Aj keď neplánuje prostitúciu nijak zakazovať ani obmedzovať, chcela by nechať povestný Red Light District zrušiť a rozpustiť. Momentálne v historickej časti mesta existuje viac ako 370 vysvietených okienok, v ktorých by si našiel najmä ženy zo zahraničia túžiace po slušnom zárobku.

Každý rok sa do Amsterdamu príde pozrieť viac ako 18 miliónov turistov. Starostka by chcela návštevníkom v centre ukázať skôr miestnu históriu a kultúru namiesto opitých chlapov pokrikujúcich po ženách vo výkladoch. Aj keď holandskému mestu už mnohokrát vyčítali, či nie je príliš otvorené, starostka si to nemyslí. Skôr sa pýta, či je Amsterdam otvorený dostatočne.

Jej návrh znie tak, že nekonečné výklady plné obnažených žien by boli presunuté a roztrúsené po celom meste. Momentálne je prostitúcia povolená práve vo štvrti De Wallen, teda Red Light Districte, a častiach Singelgebied a Ruysdaelkade.

Starostka by najradšej rozmiestnila viac prostitútok do týchto štvrtí a v centre sa zamerala skôr na turistické atrakcie ako múzeá či kultúrne inštitúcie. Dobrý nápad?

Domov
Zdieľať
Diskusia