Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2018, 0:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dve mníšky vraj ukradli 500-tisíc z katolíckej školy a šli ich rozbiť do kasína v Las Vegas

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Mníšky sa mali k činu dokonca priznať.

Dlhoročná šéfka katolíckej školy St. James Catholic School v kalifornskom meste Torrance si spoločne so svojou najlepšou kamarátkou užívali stovky tisíc dolárov, ktoré rodičia škole posielali na platby za školné či ako finančnú podporu rôznych projektov. Obidve mníšky vraj vymysleli premyslený plán, ako peniaze určené pre školu využívali pre vlastnú potrebu.

Šeky od rodičov nechali posielať na starý a nepoužívaný účet školy, na ktorý mala riaditeľka samozrejme prístup, a potom sa vyberali na výlety do kasín v Las Vegas, kde míňali tisíce dolárov za noc. Za posledných desať rokov dohromady minuli viac ako 500-tisíc dolárov zo školských peňazí, avšak momentálne to vyzerá tak, že mníšky ani nebudú potrestané pred súdom.


Dve najlepšie kamarátky odišli na dôchodok pred pár mesiacmi a rád, ktorého boli členkami, je ochotný vyplatiť zmiznuté peniaze, čo sa však rodičom nepáči. Financie posielali ako podporu vlastným deťom, pričom v skutočnosti boli len bankomatmi pre hazardujúce mníšky.

Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? 14. apríla 2024, 12:30

Situácia je o to smutnejšie, pretože v posledných rokoch rodičia študentov školy verili, že vzdelávacia inštitúcia sa nachádza vo finančných ťažkostiach, a tak posielali čo najviac príspevkov.

Zatiaľ čo spomínaný rád nechce na mníšky podávať trestné oznámenie, frustrovaní rodičia plánujú vlastný súdny proces.

Rozdelili sa však na dve skupiny, jedna požaduje trestné stíhanie, avšak druhá časť rodičov považuje fakt, že rád peniaze spätne vyplatí za dostatočnú náplasť za dlhoročný podvod. Mníšky dokonca priznali, že peniaze naozaj kradli. 

Domov
Zdieľať
Diskusia