Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2018, 18:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Policajti si pomýlili metamfetamín s cukrovou vatou. Dôchodkyňa kvôli nej skončila vo väzení

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Bizarná situácia ako zo satirického príbehu.

Američanka Dasha Fincher strávila na prelome rokov 2016 a 2017 viac ako 3 mesiace za mrežami, pretože policajti pri rutinnej cestnej kontrole našli v jej aute podozrivú látku. Staršia, 64-ročná pani prevážala na podlahe za predným sedadlom cukrovú vatu v plastovom vrecúšku, avšak zhoda náhod ju v očiach policajtov premenila na metamfetamín.

Zrejme si už niekedy jedol cukrovú vatu, a tak vieš že ak ju namočíš alebo sa k nej dostane vlhkosť, jej štruktúra sa zmení na hmotu pripomínajúcu kryštalický cukor, z ktorého je vyrobená.


Vata vo vrecúšku pre policajtov hneď znamenala rozsvietenie varovnej kontroly. Hmotu z auta vybrali a príručným testom sa im podozrenie potvrdilo. Test nesprávne látku vyhodnotil ako metamfetamín, dôchodkyňu policajti zatkli a obvinili z distribúcie metamfetamínu s cieľom predávať ho.

Kaucia bola vyčíslená na 1 milión dolárov, a tak sa pani z väzenia jednoducho nemohla dostať. Až v marci 2017 policajní experti vykonali analýzu cukrovej vaty. Prišli na to, že v žiadnom prípade nejde o metamfetamín, ale o cukrovú vatu, a tak bola 4. apríla 2017 Dasha konečne oslobodená.

Niet divu, že svoje policajné oddelenie v Monroe County hneď zažalovala, pričom žalobu podala aj na výrobcu testu, ktorý vatu označil za drogu. Žiada od nich zatiaľ bližšie nešpecifikovanú finančnú čiastku, rozhodovať o nej bude porota.

Domov
Zdieľať
Diskusia