Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2018, 14:31
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tomáš Maštalír odhaľuje mysteriózne sily slovenského pohoria v napínavom filme Trhlina

FILMY A SERIÁLY TRHLINA
Uložiť Uložené

Psychiatrický pacient Walter Fischer si v tribečských lesoch zažil peklo. Nebol však jediný.

Príbeh mysterióznej novinky Thrlina od Petra Bebjaka (Čistič, Čiara) obsahovo čerpal z Karikovho (V tieni mafie) rovnomenného bestselleru. Ten sa dejovo točil okolo slovenského pohoria Tribeč, ktoré je opradené rôznymi záhadnými zmiznutiami.

Vo filme budeme príbeh sledovať z pohľadu Igora (Matej Marušin). Ten sa dostane k starým záznamom psychiatrického pacienta Waltera Fischera, ktorý sa 70 rokov dozadu v tribečských lesoch stratil.

Tomáš Maštalír odhaľuje mysteriózne sily slovenského pohoria v napínavom filme Trhlina
Zdroj: Continental film

Dva mesiace na to sa znova dostal do civilizácie, ale vzhľadom na mnohé nevysvetliteľné zranenia, popáleniny a výpadok pamäte, sa z celej veci nikdy nespamätal. Igor postupne zisťuje, že podobných prípadov v pohorí Tribeč je viac než dostatok. Ide však o záhady, ktoré sa dajú nejako racionálne vysvetliť?

Táto otázka ho dovedie k tomu, že sa so svojou priateľkou Miou (Mária Havranová), konšpirátorom Andrejom (David Hartl) a skeptikom Dávidom (Tomáš Maštalír) vydáva do hrozivej oblasti pátrať na vlastnú päsť. To, čo ale v pohorí Tribeč zažijú, ich životy nadobro zmení. A nie je vôbec isté, že sa z neho vrátia živí. Vychutnaj si prvý plnohodnotný trailer.

Hudobné doplnenie záberov z upútavky najmä v záverečnej časti veľmi pripomína skladbu zo soundtracku snímky King Arthur: Legend of the Sword, počas ktorej sme sledovali dospievanie mladého hrdinu v Londýne. Že by išlo o menšiu inšpiráciu? V každom prípade sa zadýchaný hlas do pozadia veľmi hodil a scénam dodával určitú dávku napätia.

Odporúčané
Spisovateľ Karika: Vďaka Trhline by som už do konca života nemusel pracovať. Na Tribeči mnohí zažili niečo divné (Rozhovor) Spisovateľ Karika: Vďaka Trhline by som už do konca života nemusel pracovať. Na Tribeči mnohí zažili niečo divné (Rozhovor) 17. októbra 2022, 14:30

Trhlina bola natočená ako trojdielna filmová miniséria a jej ucelená podoba sa dostane do našich kín už 24. januára (leden) 2019. Čo na pripravovaný slovenský thriller zatiaľ vravíš? Ďalšie ukážky z filmu so skvelým komentárom Tomáša Maštalíra nájdeš v tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia