Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2018, 15:44
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Aj deti so zdravotným ochorením majú právo na adopciu a šťastný život. Skutočný príbeh indického dievčaťa chytí za srdce

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nisha sa narodila s veľmi zriedkavým ochorením. Jej adoptívni rodičia však dali dievčaťu silu bojovať.

Kampaň „Touch of care“ sa snaží poukázať na to, že bez ohľadu na akékoľvek odlišnosti si každé dieťa zaslúži lásku. Nový televízny spot od spoločnosti Vicks rozpovie reálny príbeh dievčaťa menom Nisha, ktorú ešte ako dieťa opustila jej pravá rodina. Adopcia však dievčatku zachránila život.

Nisha vo videu hovorí o nežnom prístupe svojej mamy, ktorá jej od detstva dávala do vlasov kvetiny. Postupom času zistila, že každý na svete má problémy. Tie svoje ale označila za viac viditeľné.


Jej zriedkavá kožná choroba Ichthyosis postihne jedného novorodenca z milión. V Indii sa aktuálne nachádza približne 29,6 milióna sirôt. Za minulý rok bolo adoptovaných len 42 sirôt so zdravotným postihnutím. Štatistické údaje pochádzajú od neziskovej organizácie UNICEF.

Nasledujúce video vyzýva rodičov, aby pri adopcii nehľadeli na fyzický vzhľad dieťaťa a pristupovali k nemu ako k bytosti, ktorá taktiež potrebuje lásku a nehu. Podobný prístup zastávali aj rodičia dievčatka z videa, Aloma a David Lobo, vďaka ktorým je Nisha obklopená okruhom najbližších.

Domov
Zdieľať
Diskusia