Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2018, 19:05
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

49-ročný Slovák sa rozhodol 5 000 € určených na oslavu radšej darovať charite

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Z oslavy päťdesiatky síce nič nebude, ale peniaze sa dostanú k tým, ktorí to potrebujú najviac.

Vo svete sa každý deň udeje množstvo tragédií, ale našťastie aj veľa pozitívnych udalostí, ktoré vedia človeku vyčariť úsmev na tvári. Za jednu z nich by sme mohli určite označiť rozhodnutie 49-ročného muža zo Slovenska.

Ten sa totiž miesto oslavy svojich 50. rokov v okruhu rodiny a priateľov rozhodol peniaze určené na večer s najbližšími venovať charitatívnej organizácii Dobrý anjel. Túto úsmevnú informáciu prostredníctvom Facebooku zdieľala marketingová manažérka Dobrého anjela Ľudmila Kolesárová.

Nižšie priložený obrázok je iba predbežnou grafickou improvizáciou.

49-ročný pán zo Slovenska sumu 5000 eur na účet odoslal už v predstihu, aby jeho blízki videli, že sa oslavy vzdali pre dobrú vec. Ako sa celá táto pozoruhodná ľudská obeta vlastne udiala nám už bližšie popísala pani Kolesárová:

„Ozval sa nám človek, ktorý je pravidelným prispievateľom už 10 rokov a opýtal sa, či by bolo možné zrealizovať jeho nápad – peniaze namiesto oslavy svojej päťdesiatky chce venovať rodinám v Dobrom anjelovi.

Od nás by potreboval pre svojich blízkych prihlasovacie údaje do anjelského konta zriadeného pre tento účel. Aby videli, že dané peniaze k nám naozaj prišli a komu konkrétne sme ich poslali. Záleží mu na tom, aby jeho najbližší vedeli, že vzdaním sa oslavy niekomu pomohli spoločne ako priatelia a rodina.“

Pani Kolesárová nám ďalej prezradila, že určite nejde o jediný raritný prípad, ktorý si počas svojej práce s dobrými ľuďmi zažila. Spomínala napríklad na to, že ich organizácia už prijala príspevky od človeka z väzenia či dokonca dar v podobe časti dedičstva (cenné papiere a podiely). Zaujímavosťou je ale najmä fakt, že v rodine bol aj ďalší dedič – syn samotnej darkyne.

Najkrajším, no azda i najsmutnejším príkladom ľudskej dobroty, o ktorom nám povedala, bol prípad chorého pána pravidelne cestujúceho do nemocnice sanitkou. V nej spoznal aj malé dievčatko s rakovinou. Pred svojou smrťou si želal, aby mu na jeho hrob nekládli kvety, ale aby ľudia danému dievčatku prispeli na dôstojné cestovanie. A tak sa aj stalo.

Domov
Zdieľať
Diskusia