Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2018, 5:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Disney spraví z animáku Lilo a Stitch hraný film s reálnymi hercami a malou CGI príšerkou

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Lilo a Stitch je ďalšou klasikou od Disney, ktorú čaká "live-action treatment", a teda pretočenie animovaného príbehu reálnymi hercami.

Disney sa už nesústreďuje na animáky ako kedysi. Istú dobu im to veľmi nešlo a pred pár rokmi sa konečne zobudili, ale ešte predtým skúsili šťastie s takzvanými live-action remakmi ich obľúbených klasík. V kinách sme tam už videli 2 časti Alicy v krajine zázrakov, Popolušku, Knihu džungle, Maleficent, Krásku a zviera či naposledy Christophera Robina.

Už 1. novembra nás ale čaká Luskáčik a jeho 4 kráľovstvá, no tam zďaleka nekončíme. Budúci rok dorazí Dumbo od Tima Burtona, Leví kráľ, Aladin a nasledovať bude aj Mulan, Lady a Trump či Maleficent 2 od režiséra posledných Pirátov Karibiku (hneď po skončení prác na Maleficent 2 by sa mal Joachim Rønning vrhnúť na Pirátov 6).

Disney toho ale chystá oveľa viac. V našom minulom článku sa dozviete všetko potrebné, aj keď je pravda, že by si zaslúžil menší update. V každom prípade, pre Disney ide o zlatú baňu, ktorú nenechá len tak vydochnúť. 

Disney spraví z animáku Lilo a Stitch hraný film s reálnymi hercami a malou CGI príšerkou
Zdroj: Disney

A práve preto oznamuje ďalšiu klasickú rozprávku, ktorú mnohí z nás milujú doteraz. Veľká škoda, že príbehy Lilo a Stitch prestali pokračovať. Chuť nám má napraviť hraný remake, pre ktorý píše scenár Mike Van Waes.

Ten sa zrejme osvedčil pri scenári na Crooked Man (Conjuring univerzum), respektíve práci na Čarodejníkovi z krajiny Oz, na ktorom sa aktuálne pracuje. Okrem toho však za sebou Mike nemá nič a my dúfame, že mu Disney dôveruje zo správnych pohnútok a dôvodov. 

Produkciu majú na starosti Dan Lin a Jonathan Eirich (majú pod záštitou aj stále natáčaný remake Aladina od Guya Ritchieho), no viac vám neprezradíme. Vieme len, že má ísť o hybrid hraného a CGI filmu, takže sa z toho môže vykľuť čokoľvek. Nám ostáva dúfať, že hraný remake si zachová humor a srdce pôvodného animáku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia