Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2018, 15:38
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Presťahuj sa do krásneho mesta v Chorvátsku a zaplatia ti takmer 14 000 €. Zúfalý starosta láka peniazmi na bývanie neďaleko mora

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO
Uložiť Uložené

Od mora budeš vzdialený len zopár desiatok kilometrov.

Pokiaľ ťa už udalosti na Slovensku skutočne vytáčajú, možno je čas zmeniť pôsobisko a práve Chorvátsko sa práve javí ako celkom dobrá možnosť. More či nádherné hory sú jedna vec, no jedno z menších mestečiek, Vrbovsko, ti teraz za prisťahovanie sa dodá aj štedrý finančný bonus.

Vo Vrbovsku totiž len nedávno zavreli dve dôležité továrne. Ľudia boli nezamestnaní a utekali tak do iných častí krajiny. A aj keď je už situácia lepšia a pracovné ponuky opäť pribúdajú, pôvodní obyvatelia sa jednoducho nevracajú. Mesto tak postupne zaniká a starosta Dražen Mufića robí všetko preto, aby Vrbovsko aj naďalej existovalo. Momentálne je teda v hre príjemný finančný bonus v hodnote asi 13 500 € (100 000 chorvátskych kún), ktorý získa prvých desať nových obyvateľov.

Bonus je určený na kúpu domu, ktorý, samozrejme, budeš potrebovať. Samotné mesto Vrbovsko síce neleží na pobreží, no nájdeš ho na Istrii a od mora je vzdialené len asi štyridsať minút. Naplánovaný je aj rozvoj, podnikateľských príležitostí je tu mnoho a mesto doslova dychtí po proaktívnych ľuďoch. Budovanie, no i napríklad turizmus vo Vrbovsku, rozhodne majú potenciál, treba len nájsť schopných ľudí a prekrásne mesto za to rozhodne stojí.

Domov
Zdieľať
Diskusia