Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018, 20:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Úrady museli varovať Američanov, aby neumývali a znovu nevyužívali použité kondómy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Prevenciu pohlavných chorôb netreba brať na ľahkú váhu.

Niet pochýb o tom, že prezervatívy plnia v našej spoločnosti dôležitú úlohu. Keby nebolo kondómov, pohlavné choroby by sa šírili oveľa rýchlejšie a nechcené tehotenstvá by museli dvojice riešiť príliš často. Odhliadnuc od antikoncepcie, kondómy patria medzi tie najkomfortnejšie spôsoby ochrany pri pohlavnom styku, lenže musia byť správne použité na to, aby efektívne fungovali.

Očividne to nie je vždy pravda v Spojených štátoch amerických, kde pred pár dňami musela federálna organizácia Centers for Disease Control and Prevention, čiže úrad verejného zdravotníctva, vydať oficiálne varovanie. Nedávne prieskumy poukázali na to, že približne 3 percentá Američanov skúša po pohlavnom styku využiť kondómy opäť. Prezervatív jednoducho umyjú, nechajú vyschnúť a neskôr si ho opäť nasadia, čo rozhodne nie je správny postup.

Aj keď sa 3 percentá nezdajú ako obrovské číslo, pri americkej populácii predstavujú takmer 10 miliónov ľudí, čo dokáže spôsobiť najrôznejšie problémy a rozširovať pohlavné choroby. Pri každom pohlavnom styku preto treba použiť nový prezervatív. Dnes je síce v móde recyklácia, avšak pri kondómoch na ňu treba zabudnúť.


Domov
Zdieľať
Diskusia