Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018, 15:44
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľudia z výletnej lode v Nórsku zastrelili ohrozeného ľadového medveďa. V snahe zachrániť turistu sa zachovali radikálne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ďalšie z ohrozených zvierat je vinou ľudí mŕtve.

Kvôli ľudskej činnosti je dnes hromada prekrásnych zvierat ohrozená. Fenomény ako odlesňovanie či globálne otepľovanie zásadným spôsobom vplývajú na našu planétu a okrem iného spôsobujú aj migráciu či dokonca vymieranie zvieracích druhov.


Jedným z najbežnejších príkladov sú polárne medvede. Určite si spomenieš na ikonickú fotku vyhladovaného medveďa spred vyše roka a pol, ktorá otriasla svetom. Zdá sa však, že ľudský nárek trval len dočasne, v Nôrsku sa totiž "omylom" podarilo jedného ľadového medveďa zabiť.

Všetko má na svedomí ochranka výletnej lode, ktorá sa snažila chrániť jedného z pasažierov. Ten sa k medveďom priblížil príliš blízko, jedno zo zvierat ho teda napadlo a odpoveďou mu bola smrť. Napadnutého turistu zachránila ochranka, no tá si na internete ani náhodou nevyslúžila pochvalu za rýchle reakcie.

Polárnym medveďom sa totiž každou sekundou zmenšuje územie a ešte sú aj otravovaní návalmi turistov na takýchto lodiach – nemajú čo jesť a pri kontakte s ľuďmi tak bývajú agresívnejšími. Práve preto by mali návštevníci robiť všetko preto, aby zvieratá zachránili – napríklad používať uspávacie náboje alebo iné riešenia.

Spontánna vražda zvieraťa tak síce bola v sebaobrane, ale ochranári vyzývajú ľudí, aby sme sa zamysleli, či sa k celej situácii nedalo pristúpiť iným spôsobom.

Domov
Zdieľať
Diskusia