Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2018, 1:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Podporovatelia plochej Zeme majú novú a ešte lepšiu teóriu. Svet nám doteraz klamal, pretože naša planéta leží na zamrznutej guli

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Konšpirátori vymysleli ešte lepšiu teóriu o našej planéte.

Človek by si bol pred takmer 50 rokmi myslel, že po dosiahnutí povrchu Mesiaca sa bude ľudstvo len čoraz rýchlejšie vyvíjať. Naša inteligencia však očividne narazila na tvrdý kameň, pretože v posledných rokoch pribúdali fanúšikovia teórie o plochej Zemi.

Planéta Zem je podľa nich v skutočnosti plochá a celý čas nám svetové vlády aj piloti lietadiel klamali, aby udržali tajomstvo ukryté. Po internete sa napriek tomu už zopár mesiacov šíri ešte bizarnejšia teória s názvom „The Great Ice Ball Earth Theory“.

Je síce možné, že nejde o naozajstný výtvor konšpirátorov, ale len o sarkazmus, avšak viacerí používatelia na Twitter obrázok zdieľali so slovami, že plochá Zem postupne odíde do pozadia a nahradí ju práve teória o ľadovej guľôčke.

new theory of flat earth on top of round earth pic.twitter.com/LgqQyYZG3x

— warrior cop (@wyatt_privilege) 3. června 2018

The Great Ice Ball Earth Theory pritom nevylučuje plochú Zem. Naša planetá je podľa nej skutočne plochá, lenže leží na samotnom vrchu veľkej zamrznutej gule vo vesmíre. Slnečné lúče na vrchu spôsobili roztopenie časti zamrznutej gule a v tomto mieste mohol vzniknúť život.

Reálny tvar našej planéty je preto plochý, ale umiestnený na vrchu veľkej zamrznutej gule, čo samozrejme dáva obrovský zmysel. Teória dokonca uvažuje aj o tom, že naša Zem nie je jedinou obývanou planétou na zamrznutej guli, ale guľa je pokrytá viacerými záhadnými svetmi, ktoré sme zatiaľ nedokázali objaviť.

Celú teóriu musíš brať so štipkou sarkazmu a irónie, ale ak existuje skupina ľudí, ktorá si naozaj myslí, že môžeme žiť na zamrznutej guli obklopenej obrovskými ľadovými stenami, potom je na svete možné úplne všetko.

Domov
Zdieľať
Diskusia