Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2018, 20:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Traja známi youtuberi zahynuli po páde pri natáčaní vo vodopádoch. Následný pokus o záchranu neprežil žiadny z nich

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM YOUTUBE
Uložiť Uložené

Tragická udalosť sa odohrala v kanadských horách.

Pri sledovaní videí a fotiek na Youtube či Instagrame občas človek dostane pocit, že svoj život premrháva. Inšpirovať divákov a vychutnávať si každú chvíľu naplno sa snažili aj tvorcovia z kanálu High On Life, ktorí spoločne so svojou partiou dosiahli hranicu 500-tisíc odberateľov na Youtube a viac ako 1 milión sledovateľov na Instagrame.

Nápad založiť kanál na Youtube vznikol ešte v roku 2012 po tom, čo skupina priateľov precestovala svet a povedali si, že by mohli cestovanie premeniť na svoje zamestnanie. Divoké zážitky sa však pre troch členov skupiny stali osudnými. Ryker Gamble, Alexey Lyakh a Megan Scraper zašli ku vodopádom Shannon Falls so skupinou priateľov a chceli vo vode natočiť aj nové video. Vodopády pozostávajú z viacerých úrovní a objavujú sa v nich aj silné prúdy, čo si zrejme youtuberi neuvedomili.

Traja známi youtuberi zahynuli po páde pri natáčaní vo vodopádoch. Následný pokus o záchranu neprežil žiadny z nich
Zdroj: GoFundMe

Megan sa šmykla, stiahol ju prúd a po chvíli boja spadla z výšky približne 30 metrov do nižšej časti vodopádu, pričom Ryker a Alexey sa jej snažili pomôcť. Nezachránili ju, ale prúd stiahol aj ich, a tak pri tragédii zahynuli všetci traja. Záchranári už mohli konštatovať len smrť a množstvo známych tvorcov na troch obľúbených youtuberov spomínalo správami s vyjadrením úprimnej sústrasti.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Trojica sa spoločne s kamarátmi nebála porušovať rôzne varovania a nariadenia ani v minulosti. Minulý rok sa dostali do problémov so zákonom po tom, čo boli v národnom parku Yellowstone nachytaní pri kráčaní po geotermálnom prameni, čím ohrozili hlavne seba, ale škodu mohli spôsobiť aj na prírodnej pamiatke.

V žiadnom prípade si nezaslúžili zomrieť, ale mladí ľudia sa často nechávajú inšpirovať aktivitami, ktoré vidia vo videách na internete, a nerozmýšľajú nad následkami. Vždy si treba dvakrát premyslieť, či sa do niečoho pustíš a zbytočne by si nemal riskovať vlastný život kvôli zážitkom či sláve na sociálnych sieťach.

Domov
Zdieľať
Diskusia