Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2018, 18:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Špinavé autá mení na úchvatné umelecké diela. Nikita pracuje najmä s blatom

ZAUJÍMAVOSTI UMENIE
Uložiť Uložené

Toto by sme si z auta rozhodne nenechali zmyť.

Stretnúť na ulici špinavé auto je úplne bežnou záležitosťou. Možno mu niekto dokonca na zadné sklo napísal niečo ako: "Umy ma!", aby lenivému majiteľovi pripomenul, že sa o auto treba starať. Zablatené auto však nemusí slúžiť len ako miesto pre strápňujúci nápis. Ako nám ukazuje talentovaný ruský umelec Nikita Golubev, blatom pokryté autá sa pri troške snahy môžu stať miestami úchvatných umeleckých diel.

Nikita sa špecializuje na umenie v takmer všetkých smeroch, no preslávil sa najmä jedinečnými maľbami na špinavých autách. Najčastejšie si vyberá kamióny či nákladiaky, veľké plochy ako plachty či vysoké zadné čelá sú lepšími "plátnami". Navyše, unikátnosť diela sa skrýva aj v jeho dočasnosti – je len na rozhodnutí majiteľa, kedy sa maľby v umývarke zbaví, prípadne sa o všetko postará dážď. Nikita pôsobí v Moskve, teda ak tam niekedy náhodou zavítaš autom, rozhodne si ho neumývaj, pretože sa na ňom možno zjaví práve skutočné umelecké dielo, o čom Nikita informuje aj na svojom Instagrame.

Domov
Zdieľať
Diskusia