Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2018, 13:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Blockchain spôsobí totálnu revolúciu ako kedysi web. Česká konferencia o kryptomenách chce ľudí previesť každým zákutím

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Kryptomeny začneme o pár rokov používať bez toho, aby sme si to uvedomovali.

Spopularizovať technológiu blockchain medzi českou a slovenskou ekonomickou verejnosťou má za cieľ konferencia BlockStars, ktorú v sobotu 16. júna 2018 organizuje v pražskej Paralelní Polis spoločnosť PURE IDEAS a TOPMONKS.

Blockchain spôsobí totálnu revolúciu ako kedysi web. Česká konferencia o kryptomenách chce ľudí previesť každým zákutím
Zdroj: Pixabay

Prečo sa organizátori konferencie Patrik Charous a Ján Lopušek rozhodli práve pre popularizáciu blockchainu?


„Web bol prvou vrstvou internetu, ktorá spôsobila totálnu revolúciu v každom odvetví. Blockchain je rovnako exponenciálna technológia ako web a my sme teraz na začiatku jej rozširovania. Definuje nový spôsob zaisťovania dôvery, mení pohľad na vlastníctvo, súkromie a spoluprácu. Príďte, ak chcete vedieť, ako môže technológia blockchain zmeniť aj váš biznis.“

Blockchain, teda špecifický typ distribuovanej decentralizovanej databázy, spopularizoval predovšetkým minuloročný boom kryptomien. Väčšina ľudí má ale iba zahmlené vedomosti o tom, čo v skutočnosti blockchain je a čo je na ňom zaujímavé. „Blockchain sa nerovná kryptomena, aj keď bez technológie blockchain by kryptomeny nemohli vzniknúť,“ vysvetľuje Patrik Charous.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Ján Lopušek k tomu dodáva: „Kryptomeny ale tento princíp narábania s informáciami spopularizovali. Blockchain dnes rýchlo kráča k použitiu v odboroch, v ktorých by ste ho nečakali – v zdravotníctve, doprave alebo cestovnom ruchu. Prakticky kdekoľvek pracujete s pôvodom dokumentu, vlastníctvom, digitálnymi assetami alebo právom hlasovať, môžete použiť blockchain.“ Ak sa chceš zúčastniť aj ty, pre čitateľov Refresheru je dostupná zľava 15 percent s kódom BSREFRESHER15, ktorú môžeš využiť pri registrácii na tomto odkaze.

Blockchain spôsobí totálnu revolúciu ako kedysi web. Česká konferencia o kryptomenách chce ľudí previesť každým zákutím
Zdroj: Pixabay

Konferencia je určená každému, kto chce svoje podnikanie stavať na inováciách.

Pre korporátnych návštevníkov ponúkame pohľady do možností technológie a jej vízie do budúcnosti. Medzi rečníkmi sa predstaví napríklad Cedrix Maloux, CEO akcelerátoru StartupYard, alebo Alena Vránová, spoluzakladateľka výrobcu hardwarovej peňaženky Trezor, spoločnosti Satoshi Labs.

Viktor Fischer z Rockaway sa pokúsi vysvetliť, ako uchopiť investovanie do blockchain startupu z pohľadu VC fondu

.

Detailne si prejdeme všetkými fázami ICO od skúsených manažérov, najmä firmy Bethereum. Firma Decent nám umožní nahliadnuť do života globálneho startupu 2 roky po ICO.

Prinesieme zaujímavé príklady použitia pre Blockchain, vysvetlenie chytrých kontraktov pre manažérov a právne otázky o ICO.

Startupom pomôžeme s rozhodovaním, či je pre nich technológia výhodná, ako si zabezpečiť prostredníctvom ICO financovanie a ako nájsť product market fit. Pozývame ich aj do súťaže Pitch Contest.

Domov
Zdieľať
Diskusia