Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2018, 17:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zúfalý orangutan sa snažil zastaviť buldozér vlastným telom. Stroj mu drzo začal ničiť bydlisko, kde strávil roky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zviera si ku svojmu bydlisku vybudovalo silný vzťah.

Tretí najväčší ostrov na svete Borneo by v ideálnom svete mal byť ničím nerušeným domovom pre stovky tisíc orangutanov, ktoré tam odjakživa sídlili. Nanešťastie, v dnešnom svete je bezpečnosť vzácnych zvierat odsunutá do pozadia, aby mohli vlády a spoločnosti vo veľkom ťažiť prírodné bohatstvo našej planéty.

Často o tom počúvame z každej strany, ale mnohé ohrozené druhy zvierat skutočne trpia. Spoločnosť väčšinou osudy zvierat najviac zasiahnu, ak je ich utrpenie zachytené na kameru. Nasledujúce video pochádza práve z ostrova Borneo, konkrétne z oblasti Západný Kalimantan. Jeho smutným hlavným hrdinom sa stal zúfalý orangutan, ktorý začal vlastným telom brániť svoj les pred buldozérom a drevorubačmi.

Bezmocný orangutan sa pokúšal stroj zastaviť vlastnými rukami, ale nerovný súboj samozrejme prehral a zo stromu spadol. Aj keď bol súboj proti drevorubačom neúspešný, organizácii International Animal Rescue sa našťastie orangutana podarilo zachrániť. Štatistiky hovoria jasnou rečou, pretože od roku 1973 klesol počet orangutanov na ostrove Borneo z 288-tisíc na približne 100-tisíc v súčasnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia