Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2018, 1:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

8 žien obvinilo 80-ročného Morgana Freemana zo sexuálneho obťažovania a nevhodného správania

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Herca čakajú ťažké časy.

Tak sa zdalo, že najväčšie ryby kampane #MeToo sa už pochytali, ale opak je pravdou. Prostredníctvom CNN obvinilo 8 žien Morgana Freemana zo sexuálneho obťažovania a nevhodného správania. Ďalších 8 figurovalo v rolách svedkov. Oficiálne svoje obvinenie predniesla len Chloe Melas, spoluautorka článku na CNN. 

Tej (v pokročilom štádiu tehotenstva) povedal, že vyzerá zrelo a taktiež: „Dočerta, kiež by som tam bol ja“, čo bolo zachytené aj na kameru. 

Freeman obťažoval mnohé kolegyne, ako napríklad asistentku produkčnej na pľaci komédie Going in Styles, kde sa jej okrem iného snažil nadvihnúť sukňu so slovami, či nosí spodné prádlo. Slovne ho zastavil až herecký kolega Alan Arkin. 

Nekrotil sa ani počas natáčania Now You See Me 2. Ženy pri ňom nemohli nosiť vyzývavé oblečenie bez toho, aby nekomentoval ich vzhľad a postavu. Morgan sa mal neslušne vyjadrovať aj na adresy ďalších kolegýň. Pristihnutý bol aj pri tom, ako jednu z nich masíruje, pričom sa to danej "obeti" rozhodne nepáčilo.

Ďalšia z obetí popisuje Morgana ako "úchylného strýka", ktorý vás detailne pozoruje. Starší kolegovia sa na jeho pohľadoch zabávali so slovami: „Neboj, to je proste Morgan.“

Cudzie mu nebolo ani zastavenie sa pri stole jednej z asistentiek, pričom bez slova na niekoľko sekúnd zameral svoj pohľad na jej prsia. 

8 žien obvinilo 80-ročného Morgana Freemana zo sexuálneho obťažovania a nevhodného správania
Zdroj: Warner Bros.

Freeman toho má na rováši oveľa viac. Ďalšie príklady jeho údajného správania nájdete tu. Niekoľko podobných "výstrelkov" sa údajne udialo práve počas minuloročných nepokojov v Hollywoode a okolo štartu MeToo kampane. Ťažko povedať, prečo sa nebál, že niekto poukáže aj na neho. A ako sa k tomu vyjadril samotný oscarový herec? 

„Každý kto ma pozná alebo so mnou pracoval vie, že nie som niekto, kto by niekoho zámerne urazil alebo vedome staval do nepríjemnej situácie. Ospravedlňujem sa každému, kto sa pri mne cítil nekomfortne alebo nerešpektovane - nikdy to nebolo mojím cieľom“. 

Nezdá sa, že by Freeman skúšal sexuálne obťažovať svoje kolegyne. Skôr sa naozaj správal ako starý zvrhlík s nepríjemným zmyslom pre humor. Niektoré činy sa mu však asi neodpustia, ak ich veľmi rýchlo nezačne vysvetľovať. Jeho kolegovia o tom zrejme vedeli, ale ako to už býva, zrejme sa rozhodli, že je to akceptovateľné.

V každom prípade, podobné správanie je neprípustné a my dúfame, že viacero žien sa voči tomuto postaví. Akurát nás mrzí, že to častokrát končí aj ukončením kariéry. Snáď sa teda aj táto udalosť vyrieši k spokojnosti všetkých strán. 

Domov
Zdieľať
Diskusia