Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2018, 1:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kopilot takmer vypadol z diery v okne vo výške 10 000 metrov nad morom. Čelné sklo na lietadle znenazdajky prasklo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Čínska posádka lietadla našťastie incident zvládla profesionálne.

Svetom nedávno otriasol letecký incident, pri ktorom na lietadle americkej spoločnosti Southwest Airlines vybuchol motor. O život prišla jedna cestujúca, ale žiadni ďalší pasažieri našťastie neutrpeli vážnejšie zranenia. Výbuch motora zničil aj okno na jednej strane lietadla, pričom okno bolo stredobodom pozornosti aj pred pár dňami pri incidente čínskej leteckej spoločnosti Sichuan Airlines.

Vo výške takmer 10-tisíc metrov nad morom odrazu bez akéhokoľvek varovného signálu prasklo čelné sklo na lietadle, čo takmer stálo život kopilota. Hlavný pilot lietadla opisoval situáciu ako neuveriteľnú, pretože v jednej sekunde sedel v kokpite spoločne s kolegom a v druhej musel zachraňovať jeho život, keďže kopilota zmena tlaku takmer vtiahla do diery v okne. Polovica tela mu mala visieť vo vzduchu, ale pilot ho stiahol naspäť.

Kopilot našťastie mal zapnutý aj bezpečnostný pás, čo určite prispelo k tomu, že prežil. Kapitán Liu Chuanjian sa na sociálnych sieťach stal hrdinom, pretože lietadlo priviedol naspäť na pevnú zem bez straty na životoch. Aj tak sa však objavili hlasy, ktoré volali po prísnejších bezpečnostných kontrolách. Praskanie čelného skla v desiatich kilometroch nad zemou by sa nemalo stávať.


Domov
Zdieľať
Diskusia