Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou LIDL.
20. mája 2018, 10:27
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Lidli už nájdeš aj remeselné pivá. Od tohto týždňa dáva obchod priestor výnimočným pivovarom

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL PIVO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pivo z cudzích končín ovládne Lidl a nebudú chýbať ani prémiové zahraničné značky.

Večera so známymi, zábava v podniku či len posedenie s rodinou. Pivo sa dá vychutnať takmer pri každej príležitosti a mnoho ľudí si zlatistý mok zamilovalo natoľko, že ho zaradili aj do svojho bežného jedálnička. Obľúbený nápoj má svoju dlhú a bohatú tradíciu, no tá takmer vôbec nesúvisí s pivom od bežných nadnárodných konglomerátov dostupných na Slovensku.

Bohatstvo remeselného piva môžeš objaviť aj vďaka výnimočným zahraničným pivovarom, ktoré svoje pivo vytvorené s láskou a citom dodávajú len do podnikov vo vlastnej krajine. Cudzím pivám sa na Slovensku skrátka nedáva dostatok priestoru a aby si sa k takýmto nápojom dostal, musíš vyvinúť obrovské množstvo námahy. 

Preto sme nadšení, že Lidl už od štvrtka, 24. mája, dá priestor práve hromade výnimočných pív, ktoré by si na Slovensku tak ľahko nenašiel. Do ponuky sa dostane až 21 pivných kúskov z 13 rôznych pivovarov, pričom nebudú chýbať ani skutočne vychytené fľaše priamo z Belgicka.

O výber širokej ponuky sa postarali experti, ktorých skúsenosti a najmä vycibrený vkus sú zárukou skvelého pivného zážitku. Odvážny Piraat prichádza priamo od mora a je suverénne považovaný za jedno z najlepších pív na planéte. Medené pivo sa vyrába už od roku 1784 a milovníci piva si ho zamilovali aj vďaka nebojácnym 23°.

Tmavá belgická klasika Gulden Draak Dark Triple sa ocitla aj v poslednom pivnom týždni v Lidl. Zlatý drak patrí medzi prémiové pivá a aj keď nám je jasné, že ti zachutí šialeným spôsobom, buď opatrný, v každej fľaške sa totiž skrýva obsah alkoholu až 10,5 %.

LIDL dáva priestor výnimočným pivovarom zo zahraničia! Vzácne remeselné pivo v obchode nájdeš už tento týždeň
LIDL dáva priestor výnimočným pivovarom zo zahraničia! Vzácne remeselné pivo v obchode nájdeš už tento týždeň Zdroj: LIDL

Nedá nám však nespomenúť ani kúsok, ktorý je na Slovensku už populárny. Corsendonk Abbey je aromatická explózia vyrobená z praženého sladu, ktorý je autorom nezvyčajnej červeno-hnedej farby. Pivo je tmavé a vrchne kvasené a dozrievajúce vo flašiach, v ktorých dvojitá fermentácia dodáva pivu nasýtenosť a bohatú penu.

Ponuka belgického piva v Lidli toho však prinesie ešte viac. Pravých gurmánov piva určite potešia obľúbené kúsky ako Petrus, Marston's či Waterloo, ktoré vo svete získali obrovské množstvo ocenení. My sme len radi, že sa na Slovensku konečne našiel obchod, ktorý by sa odvážil vstúpiť do riskantného predaju remeselných pív a do Lidlu sa pôjdeme rozhodne pozrieť, pričom nejaké z pív s radosťou okoštujeme.

LIDL dáva priestor výnimočným pivovarom zo zahraničia! Vzácne remeselné pivo v obchode nájdeš už tento týždeň
LIDL dáva priestor výnimočným pivovarom zo zahraničia! Vzácne remeselné pivo v obchode nájdeš už tento týždeň Zdroj: LIDL

Domov
Zdieľať
Diskusia