Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s laserovým centrom Excimer.
10. mája 2018, 20:22
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Aj ty pravdepodobne trpíš očnou vadou. Slovákov aj odborníka sme sa pýtali na triky, ako sa starať o oči (Video)

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Okuliare ani kontaktné šošovky nie sú ideálnym riešením. Akú inú možnosť majú teda ľudia s dioptrickými chybami?

Viackrát sme ti priniesli články o zrakových problémoch dnešnej doby, kam patria aj dioptrické chyby. Väčšina z nich sa však už dnes dá odstrániť bezpečnou laserovou operáciou. Najčastejšou dioptrickou chybou, ktorou po celom svete trpí množstvo mladých ľudí, je krátkozrakosť, a nie je tomu inak ani na Slovensku. Starajú sa Slováci dostatočne o svoje oči? V dnešnej dobe má svoj podiel na zhoršení zraku aj životný štýl. Neustále pozeráme do monitorov či mobilných telefónov. Okuliare vymieňame za kontaktné šošovky a častokrát zanedbávame aj vyšetrenie u lekára.

Práve preto sme sa tentokrát vybrali do očného laserového centra Excimer a poradili sa priamo s primárom Vladimírom Siskom. Centrum Excimer má 25-ročné skúsenosti a za sebou viac ako 70 000 operácií očí. Primár očného laserového centra nám okrem trikov, ako sa efektívne starať o svoj zrak prezradil aj iné zaujímavosti. V ktorej časti sveta existuje najviac ľudí s dioptrickými chybami a ako je na tom konkrétne Európa? Pre viac zaujímavých informácií klikaj na video v článku a okrem ankety z ulíc sa dozvieš aj cenné rady priamo od odborníka.

Pre viac info o laserových operáciách očí klikni na ich web

Domov
Zdieľať
Diskusia