Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
s Ryba Žilina
8. mája 2018, 15:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ako vyzerá proces výroby legendárnej žilinskej Tresky? S Barborou sme sa vybrali priamo do fabriky, kde národná pochúťka vzniká (Video)

REFRESHER TRESKA
Uložiť Uložené

Zároveň sa dozvieš množstvo zaujímavostí a čísel, ktoré s výrobou súvisia.

V rámci nášho videoobsahu sme vás už zobrali na mnoho zaujímavých miest, ktoré ste mali možnosť prebádať bez toho, aby ste sa postavili zo stoličky. Okrem backstageov hudobných koncertov sme vám ukázali fungovanie viacerých aktraktívnych spoločností a teraz sme si vybrali opäť niečo netradičné.

Aj keď v skutočnosti je pravdou úplný opak. Slovenskú Tresku by sme už mohli považovať spoločne s haluškami za naše najtradičnejšie národné jedlá, bez ktorých si mnohí nevedia predstaviť ani pár dní. Tajomstvom úspechu Tresky sú kvalitné suroviny a zodpovedný prístup výrobcov. My sme sa rozhodli spoločne s moderátorkou Barborkou a kamerou navštíviť miesto, kde táto pochúťa vzniká. 

V nasledujúcom videu budeš mať možnosť exkluzívne vidieť celý proces prípravy až po finálny produkt. Zároveň sme vyspovedali tých najkompetentnejších, ktorí nám porozprávali o svojej práci a pridali aj zopár zaujímavostí a čísel. Dozvieš sa, koľko ton Tresky sa denne na Slovensku spotrebuje a koľko percent našich obyvateľov ju miluje. Pohodlne sa usaď a vychutnaj si výsledok, avšak upozorňujeme, že po dopozeraní budeš okamžite utekať do najbližšej večierky.

A mimochodom, slávna žilinská Treska má aj svoje sociálne siete - Facebook a Instagram.

Domov
Zdieľať
Diskusia