Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. apríla 2018, 20:08
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Avicii zomrel vo veku 28 rokov

HUDBA
Uložiť Uložené

Jedno z najpopulárnejších mien súčasnej hudby opustilo svet.

Svet opustilo jedno z najväčších hudobných mien súčasnosti. Ako informoval britský web BBC, zomrel mimoriadne populárny švédsky DJ a hudobník Tim Bergling, čo potvrdil aj jeho zástupca. Svet ho poznal najmä pod pseudonymom Avicii. Počas svojej hviezdnej kariéry stihol spolupracovať s obrovskými menami ako Madonna, Rita Ora či Coldplay a jeho tvorba sa pravidelne dostávala do obehov svetových, no i slovenských rádií.

Aviciiho zachytila väčšina Slovákov vďaka tracku Levels z roku 2011, ďalej nasledoval známy song Sunshine s Davidom Guettom. Marec 2013 sa niesol v znamení debutového albumu True, na ktorom nechýbal ďalší gigantický hit Wake Me Up. Koniec roka priniesol ďalšie medzinárodné úspechy v podobe Addicted To YouHey Brother. Odmenou bola výhra American Music Award za najobľúbenejšieho EDM hudobníka. Tempo Aviciiho však neprestávalo a v máji 2015 vydal Waiting For Love, ďalší obrovský úspech.

Nasledovali kooperácie s Coldplay, Martinom Garrixom či Robbiem Wiliamsom, kým v roku 2016 oznámil koniec svojich tours. Pred jeho posledným EP, Avīci (01), sa so svetom rozlúčil ešte obrovským hitom Lonely Together, ktorý patril medzi najhorúcejšie tracky posledného leta.

Príčiny smrti 28-ročného hudobníka zatiaľ nie sú známe, zomrel počas pobytu v Ománe, v meste Muscat. "Rodina je zničená a žiadame každého, aby rešpektoval súkromie Aviciiho blízkych počas náročných chvíľ." S Aviciim sa už na sociálnych sieťach stihli rozlúčiť iné významné mená z hudobnej sféry.

Niektoré z najznámejších

Aviciiho trackov:

Domov
Zdieľať
Diskusia