Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2018, 20:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Lístok na vlak bol taký drahý, že si na 160 kilometrovú cestu kúpil ojazdené auto a ušetril. V ideálnom prípade skončí dokonca v pluse

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V Spojenom kráľovstve občas dosahujú lístky na vlak astronomické výšky.

Ceny lístkov na vlak dokážu v Spojenom kráľovstve dosahovať závratné výšiny. S pomocou rôznych zľavových kódov a kupónov ale existuje množstvo spôsobov, ako ušetriť. Uvedomuje si to aj Tom Church, ktorý už dávnejšie založil stránku LatestDeals.co.uk, kde zdieľa momentálne spôsoby, ako ušetriť na nákupoch.

Nedávno sa pri čítaní príspevku na portáli Reddit rozhodol urobiť menší experiment. Našiel tam muža sťažujúceho sa na vysoké ceny lístkov na vlak presne na trati, ktorú mal v pláne využiť aj on. Za lístok v najväčšej špičke medzi Londýnom a Bristolom si spoločnosti vypýtajú pokojne až 218 libier, čo je aj bez prepočtu na eurá nepochopiteľná čiastka.

Lístok na vlak bol taký drahý, že si na 160 kilometrovú cestu kúpil ojazdené auto a ušetril. V ideálnom prípade skončí dokonca v pluse
Zdroj: Tom Church

Tom preto dostal nápad a na celú cestu sa pozrel zo zaujímavého uhla pohľadu. Zašiel na stránku s inzerátmi a prehľadával staré autá na predaj. Našiel tam Hondu Civic z roku 1997, ktorú majiteľka predávala za 80 libier, takže skoro zadarmo. Aj keď bolo auto vyrobené pred 21 rokmi, vo februári zvládlo kontrolu MOT a bolo spôsobilé na jazdu v premávke.

Za 24 hodinové poistenie zaplatil necelých 21 libier, za cestnú daň v najnižšej kategórii na minimálne obdobie 6 mesiacov zase 81 libier a benzín ho stál 25 libier. Dokopy vysolil za auto aj s poistením, palivom a daňou 206,81 libier, čo je stále o viac ako 10 libier menej v porovnaní s cenou lístka za vlak.

Tom o svojom pokuse natočil aj video a úspešne prišiel do cieľa, pričom momentálne je vlastníkom auta a plánuje ho predať. Očakáva, že by zaň mohol získať až 200 libier, ba čo viac, nevyužitý zostatok cestnej dane mu štát vráti, takže by na konci výletu mohol byť dokonca v pluse.  

Domov
Zdieľať
Diskusia