Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2018, 12:43
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Bizarná ochrana voči globálnemu otepľovaniu? Nový návrh počíta so soľou, ktorá pomôže schladiť Zem

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nástroj ochrany máte pravdepodobne aj vy vo svojej domácnosti.

Faktorov spôsobujúcich globálne otepľovanie je hneď niekoľko, no spôsobov, ako ho zastaviť, poprípade utlmiť, už pomenej.

Komíny, výfuky áut, odlesňovanie, uvoľňovanie metánu, atď. Skleníkový efekt nie je ničím príjemným a zvyšovanie priemerných teplôt dáva zabrať nielen faune a flóre, ale aj samotným ľuďom. Ako sa s problémom vysporiadať?

Najnovší návrh vyznie minimálne čudne. Najskôr rýchle vysvetlenie skleníkového efektu - z vesmíru k nám prichádza slnečné žiarenie, ktoré sa odráža od zemského povrchu, no v dôsledku prítomnosti špecifických látok v ovzduší sa lúče neodrážajú späť do vesmíru a zohrievajú tak spodné vrstvy atmosféry. No a predstavte si, že danú problematiku máte vyriešiť.

Ďalšie možné riešenie počíta so soľou ako základom ochrany. Ako to? Špeciálne lietadlá by vzlietli do vzduchu a pod hranicou troposféry, čiže niekde nad oblakmi, by začali vypúšťať spomenutú soľ. Tá by sa udržala vo vzduchu a svojou kryštalickosťou by jednotlivé maličké kocky soli ako celok odrážali časť slnečné žiarenia späť do vesmíru.

Bizarná ochrana voči globálnemu otepľovaniu? Nový návrh počíta so soľou, ktorá pomôže schladiť Zem
Zdroj: www.dailymail.co.uk

Čo myslíte, fungovali by to?

Domov
Zdieľať
Diskusia