Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2018, 16:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Popradčania si z papiera zlepili 200 eurovú bankovku. Nechýbal na nej nápis "This is a fake" a druhá strana nalepená hore nohami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Traja Slováci vymysleli profesionálnu procedúru falšovania bankoviek.

Na východe Slovenska možno pôsobia organizované zločinecké skupiny, ktoré pracujú pomocou zložitého systému, aby zamedzili akejkoľvek možnosti vystopovania zo strany polície. A potom v Poprade pôsobia aj traja chlapíci, ktorí mali pocit, že tlač bankoviek si nevyžaduje žiadnu komplexnú procedúru a materiály, a tak si vyrobili vlastnú 200 eurovú bankovku.

Namiesto profesionálnych tlačiarní a rozsiahlej zločineckej pôsobnosti zobrali prvú napodobeninu, ktorú našli, a jednoducho dve falošné papierové bankovky zlepili dokopy obyčajným lepidlom. Nevadilo im ani to, že na každej bankovke svieti veľký nápis „This is a fake“, čo v preklade znamená, že ide o falzifikát. Svoju profesionalitu potom opätovne potvrdili, keď už papiere lepili dokopy, pretože druhý z nich nalepili hore nohami. Zrejme už nemali dostatok sily na to, aby sa pokúšali svoju chybu opraviť, a vybrali sa na nákupy.

Aj keď vyššie vysvetlený príbeh znie neuveriteľne, ide o pravdivý prípad. Ba čo viac, traja Popradčania potom svojou bankovkou aj reálne v obchode zaplatili, na čo doplatil starší pokladník, ktorý si falzifikát v rýchlosti ani len nevšimol. Traja Slováci na svoj čin tvrdo doplatia, pretože policajti ich ešte v rovnaký deň vypátrali a už ich aj obvinili zo zločinu falšovania peňazí.

Domov
Zdieľať
Diskusia