Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2018, 13:20
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislavský hrad a stavby po celom svete sa dnes na 60 minút zahalia do tmy. Hodina Zeme chce planétu na moment zbaviť svetiel

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zhasneš na hodinu aj ty?

Na našu planétu treba myslieť neustále a v časoch, kedy sa jej kondícia neustále zhoršuje, to musí byť samozrejmosťou pre každého z nás. Aj práve preto sa už každoročne koná jedinečné podujatie Hodina Zeme, do ktorého sa zapája celý svet. A výnimkou samozrejme nie je ani Slovensko. Viaceré dominanty sa o 20:30 na hodinu ponoria do úplnej tmy, keďže sa ich osvetlenie vypne.

Tohtoročné zhasínanie svetiel pripadlo na sobotu, 24. marca a Slovensko budú reprezentovať napríklad Bratislavský hrad, Spišský hrad, banskobystrická Hodinová veža alebo Dóm svätej Alžbety v Košiciach. Slovensko tak celosvetové podujatie podporí po deviaty raz. V iných krajinách je bežné zhasínať napríklad Eiffelovu vežu či osvetlenie mrakodrapov a organizátor, Svetový fond na ochranu prírody, vyzýva ľudí, aby sa na hodinu vzdali svetiel aj vo vlastných domácnostiach a upozornili ostatných na to, že aj naša planéta môže mať lepšiu budúcnosť.

Planétu si vážia aj v Malajzii

Bratislavský hrad a stavby po celom svete sa dnes na 60 minút zahalia do tmy. Hodina Zeme chce planétu na moment zbaviť svetiel
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia