Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Garnier
27. marca 2018, 16:47
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Ako byť pre ženy príťažlivejší? Týchto pár návykov ti v tom pomôže

ZAUJÍMAVOSTI KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Starostlivosť o pleť by dnes už pre mužov nemalo byť tabu.

Existujú dva typy mužov. Tí, ktorí sa o svoju pleť starajú viac a tí, ktorí menej, poprípade vôbec. V dnešnej modernej spoločnosti všade navôkol prevláda kult vlastného tela. Opájame sa vlastnou krásou a už nikomu nie je divné, keď sa aj páni o seba starajú o niečo viac ako to bolo v minulosti. Mužov ubezpečujeme, že ak budú všetko robiť s mierou, pri zvýšenej starostlivosti im testosterón neubudne. Práve naopak, budú pre ženy ešte príťažlivejší a sami budú sebavedomejší. Poďme si teda povedať o tom, ako byť ešte viac “hot” a hlavne všetko bezbolestne! 

Ošetrenie po holení

Ak si z tých, ktorí podlahli móde neholiť sa a pestujú si svoju bohatú bradu (pre niektorých menej bohatú), tento odsek pokojne vynechaj. Muži, ktorí si idú “baby face” a pravidelné holenie je ich rutinou, majú určite skúsenosti s podráždenou pokožkou. Pri odstraňovaní fúzov dochádza k narušeniu ochranného filmu na povrchu pokožky. Vzniká podráždenie a zvyšuje sa riziko preniknutia baktérií. Pokožka je citlivá, vysušená a môžu sa objaviť začervenané vyrážky. Preto odporúčame, aby si muži zvolili vhodnú kozmetiku určenú na ošetrenie pleti pred aj po holení.

Ako byť pre ženy príťažlivejší? Týchto pár návykov ti v tom pomôže
Zdroj: unsplash.com

Pravidelné čistenie

Zvyk je železná košela, a to platí aj v tomto prípade. Muži majú oveľa mastnejšiu pokožku ako ženy, čo zapríčiňuje aj vznik výrazných pórov. Určite si sa stretol s nepeknými čiernymi bodkami, ktoré  dokážu pokaziť imidž aj dokonalému krásavcovi. Odborne sa nazývajú komedóny a môžu značiť aj vážnejší kozmetický problém. Najčastejšie sa vyskytujú na nose, brade alebo čele, v horších prípadoch aj na lícach a sú istou formou akné. Tým že je mužská pokožka hrubšia a mastnejšia, treba k nej aj tak pristupovať. Bodiek sa nezbavíš po jednom alebo troch odfláknutých čisteniach a taktiež nepostačí “kradnúť” z kúpeľne kozmetické prípravky tvojej priateľky. V drogérii aj na internete nájdeš vhodné pleťové či micelárne vody, masky či čistiace peelingy určené priamo pre mužskú pokožku

NÁŠ TIP: GARNIER Pure Active - peeling proti čiernym bodkám, ktorý nájdeš TU. Peeling je obohatený o účinné antibakteriálne zložky a mikročastice. Vďaka jeho účinku a vďaka prírodným regeneračným a protektorovacím koformulantom zabraňuje vzniku stôp po akné. Stačí ak malé množstvo prípravku nanesieš na vopred navlhčenú pleť tváre a jemne vmasíruješ. Potom dokonale opláchneš vodou a hotovo!

Hydratovanie

Mužská pokožka je bohatšia na kolagén, je elastickejšia, zadržuje viac vody, a preto aj starne pomalšie. Avšak na každého raz príde, a preto ak chceš ostať aj po tridsaťpäťke sviežim mladíkom, začni už teraz. Na trhu je množstvo krémov vyvinutých špeciálne pre mužov, nakoľko ich pleť má úplne iné fyziologické požiadavky a univerzálny krém rozhodne nestačí. Vyhneš sa suchej pokožke a ženám budeš navyše ešte aj pekne voňať. 

Takže chalani, nehanbite sa najbližšie zájsť do drogérie a trochu sa nechať pohýčkať. Určite to ocenia aj nežnejšie polovičky.

Domov
Zdieľať
Diskusia