Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2018, 22:51
Čas čítania 0:00
Radka T.

Nebavilo ju kupovať si tampóny či vložky, a tak vymyslela geniálne nohavičky. Menštruácia bude vďaka nim o čosi príjemnejšia

ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Špeciálne vrstvy na nohavičkách zabránia nepríjemnej „nehode“.

Najnepríjemnejšie obdobie v živote ženy, teda menštruácia, sa vyznačuje nielen bolesťami a nepohodlím, ale aj potrebou nakupovania a vymieňania tampónov či hygienických vložiek. Avšak jednej žene to tak prekážalo, až vymyslela geniálne riešenie – špeciálne nohavičky.

Za nohavičkami určenými výlučne pre menštruačné dni stojí Ruby Raut. Založila spoločnosť WUKA a začala ponúkať spodné prádlo, pri ktorom môžu ženy na nenávidené hygienické produkty zabudnúť.

Špeciálne nohavičky stoja v prepočte 28 eur, dajú sa však používať opätovne, čo podľa ich vynálezkyne ženám ušetrí peniaze, ktoré by inak museli vynaložiť na tampóny či vložky.

Tajomstvom je silná absorpčná schopnosť, ale tekutina zároveň dokáže okamžite uschnúť, takže ženy nemajú žiadny nepríjemný pocit, ani sa nemusia báť „nehody“ na oblečení.

Štyri vrstvy materiálu sú zo super komfortných hi-tech tkanín. Okrem vonkajšej a vnútornej tkaniny má špeciálne vlastnosti hlavne centrálna vrstva. Tú tvorí absorpčná vrstva, krv absorbuje a zaistí, okrem toho má antibakteriálne vlastnosti. Dôležitú úlohu zohráva i vrstva, ktorá zabráni presakovaniu tekutiny.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ruby (@wukawear),

Nohavičky je možné mať na sebe po celú noc a cez deň počas vyše ôsmich hodín, ale niektoré ženy ich nosia aj 11 hodín v kuse. Potom je možné nohavičky jednoducho oprať v práčke, aby boli po vyschnutí opäť pripravené na použitie.

Odporúčané
Týždeň som chodila bez nohavičiek. V električke som si nesadala a neustále som musela prať Týždeň som chodila bez nohavičiek. V električke som si nesadala a neustále som musela prať 25. februára 2024, 9:30

Tento nápad síce nie je prvý na svete, veď podobné nohavičky vymysleli napríklad ženy zo značky THINKX. Ich nohavičky však dokážu odviesť asi také množstvo tekutiny ako 2 tampóny. Ruby sľubuje, že jej vynález odvedie tekutinu za inak 4 tampóny.

Tak či onak sú podobné vynálezy veľkou pomocou pre ženy, ktoré svoj menštruačný cyklus vnímajú ako nepríjemný či otravný. Nohavičky suplujúce úlohu hygienických vložiek či tampónov im tak dodajú aspoň troch pohodlia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia