Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2017 o 0:13
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Alex odhalil systém herných automatov a za týždeň dokáže zarobiť štvrť milióna dolárov. Hacker si okolo seba už stihol vybudovať aj tím ľudí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Alex sa snaží bojovať proti zmanipulovaným herným automatom a ešte si pritom aj slušne privyrobí.

Hovorí si hacker Alex a je postrachom svetových kasín. Ako informoval portál Wired, Alex sa nazýva hackerom a má na to poriadne dobrý dôvod. Vďaka jeho talentu a skúsenostiam dokáže ovládnuť značnú časť herných automatov na celom svete. Ruský matematik a programátor pritom začínal v úspešnej firme starej osem rokov. Jeho biznis v Petrohrade len kvitol, no tráviť dni pri papieroch ho jednoducho prestalo baviť a manažment celej firmy už prestal zvládať.

Vždy sa však tešil na dni, kedy celé dni strávil pri kóde a postupne začal objavovať tajomstvá takzvaných PRNG. Pokiaľ hrávaš hry, pojem RNG ti určite niečo hovorí. Generátor pseudonáhodných čísel je aplikácia, ktorá sa tvári, akoby generovala úplne náhodné výsledky, no náhodná je pritom len sčasti. Jej značná časť je vždy regulovaná inou časťou kódu, a tak môže autor kódu získať solídnu kontrolu nad výsledkami.

Alex odhalil systém herných automatov a za týždeň dokáže zarobiť štvrť milióna dolárov. Hacker si okolo seba už stihol vybudovať aj tím ľudí
Zdroj: pixabay.com

Alex si uvedomil, že podobný systém používajú niektoré herné automaty. A keďže v podobnej oblasti dlho pracoval, dnes dokáže so značnou úspešnosťou pochopiť systém generácie pseudonáhodných čísel v rôznych automatoch. Vďaka tomu vie, kedy stlačiť tlačidlo a vyhrať poriadne peniaze.

Vybavený týmito informáciami začal vyhrávať peniaze a následne sa vyzbrojil tímom špecializovaných ľudí, ktorých sám vyškolil a vďaka nim zarába na automatoch v tých najväčších mestách. Samozrejme, Alex zostáva v anonymite, no pre Wired na oplátku prezradil približný zisk. Šikovný štvorčlenný tím si môže šikovnými fintami zarobiť približne štvrť milióna dolárov za týždeň.

Alex však všetko nerobí len s vidinou zisku. Kasína a výherné stroje založené na zmanipulovanej náhode označuje za podvod a aj keď sa tvária ako zábava, v podstate sa len starajú o to, aby peniaze dostali z vrecka hráča dovnútra stroja.

Domov
Zdieľať
Diskusia