Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2017, 19:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pracovníci nemeckej firmy chodia do práce len na 5 hodín denne, no zarábajú za osemhodinovky. Zaujímavý experiment ich má motivovať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podobné podmienky by sme rozhodne prijali aj na Slovensku.

Väčšina slovenských zamestnancov chodí do práce na tradičné a dlhé osemhodinovky, ktoré si skutočne užíva len málokto z nich. Myslieť v pondelok ráno na to, že teraz idem na osem hodín do práce a rovnako to tak bude aj v nasledujúce dni, jednoducho nie je ani trochu príjemné a poriadne demotivuje chuť do práce a do života celkovo. Každý by najradšej jednoducho ostal v príjemnej a teplej posteli.

Jedna nemecká spoločnosť si však nechuť zamestnancov pracovať osem hodín poriadne uvedomuje. Firma Rheingans Digital Enabler sa rozhodla, že na svojich dvanástich pracovníkoch vyskúša zaujímavý experiment, počas ktorého budú až do najbližšieho februára pracovať len päť hodín denne, teda o niečo viac než len polovicu zvyčajnej a zaužívanej pracovnej doby.

Pracovníci nemeckej firmy chodia do práce len na 5 hodín denne, no zarábajú za osemhodinovky. Zaujímavý experiment ich má motivovať
Zdroj: Digital Enabler/Instagram

Zamestnanci internetovej komunikačnej agentúry budú svoj deň začínať o ôsmej ráno a ich pracovné dobrodružstvo končí o trinástej. Odvtedy si môžu robiť čo chcú. Platové podmienky a sumy sa pritom nemenia a každý zarobí za počet odpracovaných dní rovnako ako predtým. Ak si však teraz myslíš, že sa riaditeľ firmy menom Lasse Rheingans načisto zbláznil, pre všetko má dobré vysvetlenie.

Tvrdí, že ak budú zamestnanci pracovať intenzívnejšie, zvyčajné osemhodinové množstvo práce stihnú za kratší čas. Navyše sú motivovaný tým, že nestrávia celý deň v práci a všetko dopĺňa i radosť z príjemného pracovného prostredia. Lasse pritom s experimentom prišiel sám a najprv ho otestoval na sebe a časovo mu všetko vychádza. Po piatich hodinách skutočne intenzívnej práce sa vždy cíti rovnako unavený ako po osemhodinovke zvyčajného pracovného tempa.

Riaditeľ firmy si je plánom istý

Pracovníci nemeckej firmy chodia do práce len na 5 hodín denne, no zarábajú za osemhodinovky. Zaujímavý experiment ich má motivovať
Zdroj: Lasse Rheingans/Facebook

Samozrejme, za päť hodín treba postíhať naozaj značné množstvo roboty, šéf tak očakáva len málo času stráveného na sociálnych sieťach či na internete za vlastným záujmom. Podobné benefity by sme určite radi prijali aj na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia