Novootvorená útulná reštaurácia ponúka špeciality, ktoré by si na tomto mieste určite nehľadal.
To, že bratislavská hlavná železničná stanica neprekypuje luxusom, je známe už dlho. Neopísateľnú atmosférú, ktorá dlhé roky panuje v jej priestoroch, zažil nejeden cestujúci. S tým spojený je najmä problém s občerstvením, čo zažívajú aj turisti, pre ktorých je častokrát stanica prvým kontaktom s našim hlavným mestom. Okrem bufetov, či komunistických prevádzok, ktoré ponúkajú debrecínske bagety nenájdeš v jej okolí nič, čo by ti po dlhej ceste ulahodilo. No nedávno sa to zmenilo.
Krčmičku vystriedal podnik na úrovni
Možno niektorí z vás poznajú malý domček pod schodami, ktoré vedú spoza hlavnej stanice. Štamgasti, či tunajší boli asi veľmi prekvapení, keď pred pár mesiacmi namiesto ošarpanej krčmičky našli vchod do novej, útulne zariadenej a čistučkej reštaurácie s názvom Moree. My sme sa sem prišli pozrieť tiež a ochutnali sme ich skvelé raňajky.
Komorná atmosféra plus skvelá obsluha
Už z obsluhy cítiť rodinný prístup. Komorná atmosféra a pohodlné sedenie ti okamžite navodí príjemný prvý dojem. Listujeme v jedálnom lístku a na naše milé prekvapenie v ponuke raňajok nájdeme Chlieb vo vajíčku, ktorý si okamžite objednáme. Čašník náš výber len uznanlivo pochváli.
Prisadol si k nám sympatický majiteľ, ktorý v gastre pracoval dlhšie, no rohodol sa otvoriť vlastnú reštauráciu. Vraj chcel každému zákazníkovi ponúknuť niečo navyše, aby hosť odchádzal príjemne prekvapený a vždy sa rád vrátil. To sa mu zjavne aj darí. Od otvorenia si sem hostia nájdu svoju cestu, nazrú dnu a keďže reštaurácii nie je čo vytknúť, prídu aj ďalší raz.
Špeciality ako z vychytenej reštaurácie
Špecialitou kuchyne je Hovädzia hruď, na ktorú šéfkuchár a majiteľ reštaurácie v jednom, nedá dopustiť. Avšak v ponuke jedál si nájdeš naozaj všehochuť. Ten pocit, keď sa ti naskytne možnosť dať si pod hlavnou stanicou Carpaccio z chobotnice ako predjedlo, je naozaj neprekonateľný. K tomu máme tip na skvelú Pikantnú paradajkovú polievku s krevetami, hlavný chod napríklad Noky s dusenými bravčovými líčkami, píniovými orieškami a syrom pecoríno a dezert v podobe Bezlepkovej čokoládovej torty s karamelovými ricotta guličkami a vanilkovou zmrzlinou. WOW!
Denné menu je zložené z podobný pochúťok a porcie na tanieroch hrajú nielen chuťami, ale i vizuálne. Keďže je reštaurácia Moree otvorená ešte len krátko, majiteľ chce ponúknuť naozaj maximum a teda ak by ťa cez vianočné sviatky omrzela domáca kapustnica, Moree je otvorené každý deň okrem 1.januára. Určite ťa tu bude čakať znamenitý zemiakový šalát.
Jedinú nevýhodu vidíme v tom, že pokiaľ o tomto mieste nevieš, úplne ľahko ho nenájdeš. A to je celkom smola. Preto považujeme za samozrejmosť, že ťa o ňom musíme informovať. Ak si teda náruživý cestovateľ, alebo sa jednoducho potrebuješ dostať domov a počas omeškania vlaku nemáš kde posedieť, vrelo ti tento tip doporučujeme.
Viac nájdeš na ich Facebooku alebo Instagrame.