Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2017, 3:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Choroba ju pripravila o všetky vlasy, ale ona svoju holú hlavu premenila na prednosť. Už ako tínedžerka pritom všetko zakrývala parochňou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Therese sa naučila žiť tak, ako jej to osud zariadil.

Väčšina mladých dievčat chce vo svojich tínedžerských rokoch vyzerať dobre, stará sa o svoju pleť aj vlasy a postupne dospieva, lenže Therese Hansson nemala pubertu rovnakú ako jej rovesníčky. Ako mladé dievča na seba začala pozorovať príznaky choroby, o ktorej v tom čase ešte nič netušila a mala pocit, že dostala rakovinu. Therese až neskôr zistila, že nejde o rakovinu, ale o diagnózu s názvom alopécia, čo je autoimunitné ochorenie, ktoré je nenákazlivé a spôsobiť ho môže viacero faktorov, pričom spôsobuje vypadávanie vlasov v rôznych intenzitách. Netrvalo dlho a Therese vypadali všetky vlasy, takže v mladom veku zostala úplne holohlavá, čo jej samozrejme nepridávalo na sebavedomí, ale na druhej strane ju to motivovalo využiť svoj zdanlivý nedostatok a premeniť ho na prednosť.

Namiesto prepracovaných parochní, ktoré dlhé roky nosila tak, že o jej diagnóze nevedel nikto okrem blízkych kamarátov a rodiny, sa teraz nebojí premávať ani po mólach bez akýchkoľvek vlasov a ako sme už naznačili, našla si dokonca prácu ako modelka, pretože jej prirodzená krása rozhodne prevyšuje fakt, že by si na jej hlave nenašiel vlasy. Dnes si Therese želá len to, aby sa mohla vrátiť v čase a samej sebe povedať, aby holú hlavu prestala skrývať a radšej svetu ukázala, kým vlastne je, pretože nič nie je horšie, ako túžba vykričať celému svetu pravdu, ale bezmocnosť pri všetkých pokusoch urobiť to.    

Time to kick some colorful ass @aimnsportswear #aimnsportswear #aimn #colorful #happy #pink #alopeciaawareness #alopecia

Příspěvek sdílený Therese Hansson (@instabytess),

Smoothie break ☀ #Spain #smoothie #lovelife #greatful #goodtimes #lajvet #alopeciaawareness #alopecia #baldgirl

Příspěvek sdílený Therese Hansson (@instabytess),

Domov
Zdieľať
Diskusia