Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2017, 10:27
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

12-valcových 610 koní a unikátna konfigurácia. Vrcholné BMW ste v takomto podaní ešte nevideli

TECH BMW
Uložiť Uložené

Niekto sa s dizajnovou špecifikáciou tejto M760Li slušne vyhral.

BMW radu 7 bolo ešte pred pár mesiacmi najnovšou limuzínou spomedzi svätej nemeckej trojky. Nedávno ju však po stránke "novosti" predbehlo faceliftované S-ko a napokon aj konkurenčné Audi, ktoré predstavilo najnovšiu podobu vrcholnej A8-čky. Sedmička však zďaleka nie je starým autom, práve naopak, veď predstavená bola len v roku 2015. Odstupom času sme sa dočkali všakovakých verzií a vyhotovení, ktoré z luxusnej limuzíny z Mníchova robia ešte výnimočnejší artikel. Dôkazom toho je nielen oslavná edícia vrámci divízie BMW Individual, ale aj "bežné" vrcholné verzie s obrovským dvanásťvalcom pod kapotou.

Jedna taká sa najnovšie objavila v Spojených arabských emirátoch, kde vozidlo opätovne púta pozornosť hlavne veľmi netradičnou konfiguráciou. V prípade luxusných limuzín sme zväčša svedkami decentných farebných odtieňov, keďže vyzývavé kreácie sa v týchto vodách veľmi nenosia. Lokálne zastúpenie BMW v Abú Zabí je ale dôkazom toho, že nie vždy tomu tak naozaj musí byť. V známom showroome sa promenáduje to najlepšie, čo Mníchovčania momentálne ponúkajú - top verzia M760Li, ktorej motorové priestory vypĺňa 6,6-litrový dvanásťvalec twin-turbo s výkonom 610 koní a 800 N.m. Naložená 7-čka dokáže vďaka xDrivu akcelerovať na stovku len za 3,7 sekundy, v tomto prípade je však pozoruhodnejšia práve jej špecifikácia. Skutočne vyzývavý lak Imola Red v kombinácii s čiernymi doplnkami robí z tejto sedmičky z dieľne BMW Individual slušný unikát.

Domov
Zdieľať
Diskusia