Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2017, 14:36
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ryba, ktorá vyrástla v plastovom krúžku. Vplávať doňho musela ako mláďa, kvôli ľudskej bezohľadnosti trpela celý život

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Úbohé zviera sa vďaka ľudskej ignorancii celý život stretávalo s bolesťou.

Nepríjemný zážitok sa stal mužovi, ktorý sa vybral loviť ryby do kanadskej rieky Saskatchewan River v provincii Alberta. Adam Turnbull sa v pokojné ráno vydal relaxovať k vode, no jeden z jeho úlovkov bol naozaj prekvapujúci. Keď totiž udicu vytiahol, na háčiku visela ryba zovretá v zvláštnom plastovom krúžku, ako si môžeš pozrieť na obrázku nižšie. Priemer obruče je výrazne menší než je priemer samotnej ryby, žiť s takouto nezvyčajnou ozdobou teda muselo byť poriadne bolestivé. Je pravdepodobné, že ryba sa do plastového krúžku natesno zachytila ešte ako mláďa, pokračovala však v raste a nakoniec to dopadlo naozaj nepríjemne.

Adam príspevok zavesil na sociálne siete, kde ho už zdieľali tisícky ľudí a ide o perfektný príklad toho, ako môže ľudská ignorancia voči prírode zničiť životy druhých. Podobné myšlienky v príspevku vyjadril aj samotný Adam: "Zdvíhajte svoj odpad. Toto je plastový obal, ktorý nezaberie žiadne miesto v tvojom vrecku, kým prídeš ku košu."

Domov
Zdieľať
Diskusia