Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2017, 15:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenský študent Juraj predával marihuanu poštou a zarobil si cez 100-tisíc eur. Doma skrýval takmer 10 kíl drogy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vynaliezavosť mladých slovenských podnikateľov je úctyhodná.

Slováci v sebe svojho podnikateľského ducha nezaprú už od nízkeho veku. Polícia Slovenskej republiky na svojej facebookovej stránke zverejnila príbeh 24-ročného Juraja z Horného Sŕnia, ktorý si nerobil ťažkú hlavu z toho, že pestovanie marihuany je ilegálne a nevadilo mu ani to, že pri jej následnej distribúcii a predaji mu hrozia vysoké tresty. Trenčianski policajti v mieste jeho bydliska objavili takmer 10-tisíc gramov sušenej marihuany, čo podľa ich výpočtov zodpovedá až 18-tisíc jednorazovým dávkam drogy. Juraj mal okrem toho doma ukryté aj sadenice marihuany a policajtom celú svoju zásobu dobrovoľne vydal, takže aspoň nekládol odpor a rýchlo pochopil, že jeho výnosný biznis práve skončil.

Šikovný slovenský študent sa pritom na svoje finančné zabezpečenie nemohol vôbec sťažovať, pretože vďaka pestovaniu marihuany a jej následnému predaju si mal zarobiť viac ako 100-tisíc eur. Najzábavnejšie na jeho podnikateľskom pláne bolo to, že sa ani neobťažoval marihuany v obálkach posielať rôznymi prepravnými spoločnosťami, ale jednoducho sušenú rastlinu nasypal do obálky a posielal ju z pobočiek Slovenskej pošty.

Jeho zásielky odchádzali do takmer celej Európy a zákazníkov si našiel v krajinách od Maďarska cez Francúzsko až po Turecko či Taliansko, takže očividne si zakladal na kvalite a zákazníci sa k nemu s radosťou vracali. Platby zvyčajne prebiehali pomocou kryptomeny Bitcoin, a tak si Juraj myslel, že je v relatívnom bezpečí, ale policajtom cez rozum napokon neprešiel. Zatiaľ nie je známe, aký trest vynaliezavému študentovi hrozí, ale tak skoro sa zrejme do školy nevráti.

Domov
Zdieľať
Diskusia